Under the sea! Το τρέιλερ της «Μικρής Γοργόνας» βγήκε στον «αφρό» - cinemagazine.gr
6:31
13/3

Under the sea! Το τρέιλερ της «Μικρής Γοργόνας» βγήκε στον «αφρό»

Η ταινία που σηματοδότησε την ανάκαμψη του στούντιο Ντίσνεϊ στα '90s, επιστρέφει με την τραγουδίστρια και ηθοποιό Χέιλι Μπέιλι να βουτά «στα βαθιά» για τον ρόλο της Άριελ.

Από τον Πάνο Γκένα

Και κάπου ανάμεσα στα φετινά Όσκαρ, η «Μικρή Γοργόνα» βγήκε στην στεριά με το επίσημο τρέιλερ!

Στο «ζωντάνεμα» του κλασικού καταλόγου κινουμένων σχεδίων που επιχειρεί η Ντίσνεϊ τα τελευταία χρόνια δεν θα μπορούσε να λείπει η «Μικρή Γοργόνα», η ταινία που έβγαλε ξανά στην επιφάνεια το στούντιο μετά τις απανωτές αποτυχίες των '80s και (έκτοτε) ξύπνησε για τα καλά την «ωραία κοιμωμένη» του animation. 

Απομακρυνόμενη εντελώς από την προφανή επιλογή μιας λευκής κοκκινομάλας πρωταγωνίστριας, το στούντιο έκανε την ανατροπή δίνοντας στη Χέιλι Μπέιλι της τηλεοπτικής σειράς «Grown-ish» τον ρόλο της Άριελ. «Μετά από μία εκτεταμένη έρευνα, ήταν σαφές πως η Χέιλι διαθέτει τον σπάνιο συνδυασμό πνεύματος, καρδιάς, νεότητας, αθωότητας και ουσίας - συν μια ένδοξη τραγουδιστική φωνή - εγγενείς ιδιότητες που απαιτούνται για να παίξει αυτόν τον εμβληματικό ρόλο», σχολίασε ο σκηνοθέτης Ρομπ Μάρσαλ («Σικάγο», «Η Μέρι Πόπινς Επιστρέφει»).

Το καστ της νέας ταινίας, που θα βασίζεται τόσο στο παραμύθι του Άντερσεν, όσο και στο επιτυχημένο μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων της εταιρείας, συμπληρώνουν η Μελίσα ΜακΚάρθι ως μάγισσα Ούρσουλα, έτοιμη να αρπάξει τη φωνή της μικρής Άριελ, η Ακουαφίνα και ο μικρός Τζέικομπ Τρέμπλεϊ (του οσκαρικού «Δωματίου») στους ρόλους του γλάρου Σκατλ και του κολλητού ψαριού Φλάντερ (στην ελληνική μεταγλώττιση Φούσκας), ο Χαβιέ Μπαρδέμ ως Βασιλιάς Τρίτωνας, ο Τζόνα Χάουερ-Κινγκ στον ρόλο του Πρίγκιπα Έρικ και ο ταλαντούχος Ντέιβιντ Ντιγκς (του «Χάμιλτον») ως ο έμπιστος κάβουρας Σεμπάστιαν.

Τη μουσική της νέας «Γοργόνας» επιμελούνται ο οσκαρικός συνθέτης της πρωτότυπης ταινίας Άλαν Μένκεν και το Χρυσό Παιδί του Μπρόντγουεϊ (και τις Ντίσνεϊ πλέον) Λιν Μανουέλ Μιράντα («Moana», «Encanto») με τον οποίο ο Μάρσαλ συνεργάστηκε και στο «Mary Poppins Returns». Ο Άλαν Μένκεν είχε δουλέψει άλλωστε και για την θεατρική διασκευή της ταινίας το 2007, που αργότερα μεταφέρθηκε στο Μπρόντγουεϊ και μας σύστησε την εξαιρετική φωνή της Σιέρα Μπόγκες.

Πολύπαθο πρότζεκτ που κάποτε φλέρταρε με την Σοφία Κόπολα, το live-action ριμέικ της «Μικρής Γοργόνας» ήταν στα σχέδια του στούντιο για αρκετό καιρό. Το 2011 η Άμπι Μόργκαν σεναριογράφος του «Shame» και της «Σιδηράς Κυρίας» είχε παραδώσει ένα προσχέδιο του σεναρίου υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η ταινία έπρεπε να ακολουθήσει το πρωτότυπο φινάλε, όπου η γοργόνα θυσιάζεται για την αγάπη. Τρία χρόνια μετά το σενάριο πέρασε στα χέρια της Κάρολιν Τόμσον, αγαπημένης σεναριογράφου του Τιμ Μπέρτον («Ψαλιδοχέρης», «Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης», «Νεκρή Νύφη») και ενώ αρχικά η Σοφία Κόπολα δέχτηκε να σκηνοθετήσει την ιστορία με την τρανς Άντρεϊ Πέτζικ στο ρόλο της γοργόνας, τα πράγματα οδήγησαν αναμενόμενα σε καλλιτεχνικές διαφωνίες.

Η κλασική ιστορία του Άντερσεν ακολουθεί μια νεαρή γοργόνα που εγκαταλείπει τη ζωή της στη θάλασσα όταν ερωτεύεται έναν άνθρωπο, και από το 1837 (τη χρονιά που εκδόθηκε) το πικρό παραμύθι αποτέλεσε μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες παγκοσμίως, ενώ έχει προσαρμοστεί πολλές φορές για τη σκηνή και τη μεγάλη οθόνη. Για τη Ντίσνεϊ αποτελεί σίγουρα την πλέον αξιομνημόνευτη στιγμή, μιας και η κινηματογραφική μεταφορά του 1989 αναβίωσε όπως προαναφέραμε το στούντιο και κέρδισε δυο Όσκαρ (Μουσικής και Τραγουδιού).

Είστε έτοιμοι/-ες να φρεσκάρετε το «Under the Sea»; Υπομονή μέχρι 26 Μαΐου.