Ο Ντάνκαν Τζόουνς υποστηρίζει πως το «Mute» δεν θα μοιάζει με καμία άλλη ταινία επιστημονικής φαντασίας - cinemagazine.gr
13:55
23/2

Ο Ντάνκαν Τζόουνς υποστηρίζει πως το «Mute» δεν θα μοιάζει με καμία άλλη ταινία επιστημονικής φαντασίας

Ο Ντάνκαν Τζόουνς, ο οραματιστής σκηνοθέτης και γιος του Ντέιβιντ Μπόουι, επιστρέφει με το πολύπαθο «Mute» που παίζει από σήμερα στο Netflix.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Μετά το «Moon» (2009) με πρωταγωνιστή τον Σαμ Ρόκγουελ που γνώρισε τεράστια κριτική αποδοχή, ο Ντάνκαν Τζόουνς επανήλθε με νέες ιδέες όπως τα «Source Code» (2011) και το πρώτο κινηματογραφικό «Warcraft» (2016). Πέρα από τους φανατικούς του βιντεοπαιχνιδιού όμως, λίγοι εκτίμησαν τη δουλειά του και γι΄αυτό αποφάσισε να επιστρέψει στα γνώριμα μονοπάτια της επιστημονικής φαντασίας, με μια δουλειά που αρχικά προγραμμάτιζε να είναι η πρώτη του!

Στο «Mute», ένα project με θεματικές ομοιότητες με το «Moon», πρωταγωνιστούν οι Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ (φρέσκος μετά την επιτυχία του με το «Big Little Lies»), Πολ Ραντ και Τζάστιν Θερού («The Leftovers»), και έχει ανέβει από σήμερα το πρωί στο Netflix. Η ταινία διαδραματίζεται στο Βερολίνο του 2052 με ήρωα έναν άλαλο μπάρμαν, που τριγυρνά μέσα στην πόλη προσπαθώντας να βρει την κοπέλα του που έχει εξαφανιστεί.

Μπορεί για πολλούς το συγκεκριμένο πρότζεκτ να ήταν κάτι σαν τον «Δον Κιχώτη» του Τέρι Γκίλιαμ, με απανωτές καθυστερήσεις και αλλαγές, αλλά τελικά η ταινία είναι έτοιμη. «Έχω δουλέψει για το "Mute", 12 χρόνια τώρα. Δεν μπορώ να σας περιγράψω το πόσο ενθουσιασμένος είμαι που τελικά πρόκειται να κυκλοφορήσουμε αυτή τη μοναδική ταινία. Το γεγονός ότι την γύρισα με τους Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Πολ Ραντ την κάνει ακόμα πιο συναρπαστική! Το "Mute" θα μείνει. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη ταινία επιστημονικής φαντασίας που έχει γίνει μέχρι σήμερα», δήλωσε ο Τζόουνς. Επίσης να θυμίσουμε πως στο παρελθόν είχε πει πως υπάρχει ένας κρυφός σύνδεσμος με το «Moon», και ότι θα ήθελε να συνεχίσει με μια τρίτη ταινία με παρόμοια κρυφή σύνδεση, κλείνοντας έτσι μια άτυπη τριλογία για το μέλλον.