Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς είναι ο «Grinch» - cinemagazine.gr
11:00
22/10

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς είναι ο «Grinch»

Ο «Σέρλοκ» τα βάφει... πράσινα!

Από τον Πάνο Γκένα

Η πράσινη απειλή επιστρέφει! Ο αγαπημένος «Κατεργάρης των Χριστουγέννων» επανέρχεται κινηματογραφικά με μία νέα ταινία κινουμένων σχεδίων και είναι εδώ για να καταστρέψει την εορταστική ατμόσφαιρα του Whoville!

Το κλασικό γκρινιάρικο τέρας του Dr. Suess, που οι περισσότεροι θυμούνται από τα κινούμενα σχέδια του Τσακ Τζόουνς του 1966 με τη φωνή του ανυπέρβλητου Μπόρις Καρλόφ («Φρανκεντάιν», «Η Μούμια»), έρχεται 18 χρόνια μετά τη live-action εκδοχή του Ρον Χάουαρντ με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Κάρεϊ στο «How The Grinch Stole Christmas» (2000).

Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα διακόπτουν την ηρεμία και τη μοναξιά του «Grinch», με τους ολοένα μεγαλύτερους, φωτεινότερους και πιο δυνατούς εορτασμούς. Όταν οι Whos ανακοινώνουν ότι θα κάνουν τα Χριστούγεννα τρεις φορές πιο πανηγυρικά φέτος, ο Grinch αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να κερδίσει την όποια ηρεμία και ησυχία: πρέπει να κλέψει τα Χριστούγεννα. Γι' αυτό αποφασίζει να ντυθεί Άγιος Βασίλης την Παραμονή των Χριστουγέννων. Παράλληλα η υπερενθουσιώδης Σίντι-Λου Χου και η παρέα της αποφασίζουν να παγιδεύσουν τον Άγιο Βασίλη την Παραμονή, για να τον ευχαριστήσουν για τα δώρα. Κάτι δεν θα πάει καλά σίγουρα!

Στην πολύχρωμη νέα περιπέτεια τη φωνή του «Grinch» αναλαμβάνει ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και την παραγωγή η Illumination μαζί με την Universal Pictures, οι εταιρείες πίσω από τον «Απαισιότατο», τα «Minions» και το «Μπάτε Σκύλοι Αλέστε».

Αν και η ταινία είχε αρχική ημερομηνία εξόδου το Νοέμβριο του 2017, τελικά άλλαξε για φέτος, οπότε στις 9 Νοεμβρίου 2018 προσοχή! Κάποιος θα προσπαθήσει να κλέψει τις γιορτές.