Ο Μάικλ Κέιν δεν θέλει να ξανασυνεργαστεί με τον Γούντι Άλεν - cinemagazine.gr
9:57
12/3

Ο Μάικλ Κέιν δεν θέλει να ξανασυνεργαστεί με τον Γούντι Άλεν

Μετά τους Γκρέτα Γκέργουικ, Τιμοτέ Σαλαμέ, Ελ Φάνινγκ, μεταξύ άλλων, ο Μάικλ Κέιν προσθέτει το όνομά του στους ηθοποιούς που δεν επιθυμούν πλέον να στηρίζουν το έργο του Άλεν.

Από τον Πάνο Γκένα

Ο Μαίκλ Κέιν, βραβευμένος με δύο Όσκαρ, το έν εκ των οποίων για ταινία του Γούντι Άλεν (Β' Αντρικού ρόλου στο «Η Χάνα και οι Αδελφές της»), δεν μετανιώνει για το παρελθόν, αλλά μετά τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης της Ντίλαν Φάροου, δήλωσε πως δεν επιθυμεί να συνεργαστεί ξανά  με τον Άλεν στο μέλλον.

«Είμαι εμβρόντητος», είπε ο γνωστός ηθοποιός σε συνέντευξή του στη Guardian το Σαββατοκύριακο. «Είμαι ευεργέτης της NSPCC (Εθνική Εταιρεία για την Πρόληψη της Βίαιης Μεταχείρισης Ανηλίκων) και έχω πολύ ισχυρή άποψη για την παιδεραστία. Δεν μπορώ να το χωνέψω, γιατί λάτρεψα τον Γούντι και πέρασα υπέροχα μαζί του. Εγώ τον γνώρισα στη Μία (Φάροου) και δεν λυπάμαι που δούλεψα μαζί του, κάτι που έκανα με πλήρη αθωότητα, αλλά δεν θα συνεργαζόμουν ξανά, όχι».

Ο Κέιν σύστησε τη Μία Φάρρου στον Γούντι Άλεν το 1979 στη Νέα Υόρκη. Το ζευγάρι απέκτησε ένα βιολογικό παιδί, τον Ρόναν Φάροου, και ο Άλεν υιοθέτησε δυο από τα έντεκα παιδιά της Μία, τον Μόουζες και τη Ντίλαν. Το 1992 το ζευγάρι χώρισε και ο Άλεν παντρεύτηκε το 1997 την υιοθετημένη κόρη της Φάροου, Σουν-Γι Πρεβίν.

Μετά το χωρισμό του ζευγαριού, το 1992, ο Ντίλαν κατηγόρησε τον Άλεν πως της επιτέθηκε σεξουαλικά όταν ήταν 7 ετών. Οι έρευνες που έγιναν τότε δεν ενοχοποίησαν τον Άλεν, ενώ η Ντίλαν υπέγραψε το 2014 ένα άρθρο στους New York Times, αλλά και τον περασμένο Δεκέμβρη στους Los Angeles Times, επαναφέροντας τις κατηγορίες και συνδέοντας το όνομά του Άλεν με το #MeToo. Ο Άλεν έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς της Ντίλαν και δεν υπήρξε ποτέ ποινική δίωξη.