«Nimic»: Τρέιλερ και πληροφορίες για την ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Λάνθιμου - cinemagazine.gr
9:41
9/8

«Nimic»: Τρέιλερ και πληροφορίες για την ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Λάνθιμου

Με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντίλον, η 12λεπτη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η ανακοίνωση του προγράμματος του Φεστιβάλ του Λοκάρνο είχε μια έκπληξη, όχι μόνο λόγω του ελληνικού στοιχείου, αλλά και για το ότι υπάρχει κάτι που προσδιορίζεται ως «νέο φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου» - έστω και μικρού μήκους. Στο αντίστοιχο τμήμα λοιπόν του φεστιβάλ, θα προβληθεί το «Nimic», μια ταινία με χώρες παραγωγής τις Μ. Βρετανία και Γερμανία και πρωταγωνιστή τον Ματ Ντίλον.

Το «Nimic» θα διηγηθεί την ιστορία ενός βιολοντσελίστα και μιας απροσδόκητης συνάντησης που έχει στο μετρό και η οποία θα έχει σημαντικές συνέπειες στη ζωή του. Η «άγνωστη του μετρό» είναι η Δάφνη Πατακιά, η ελληνοβελγίδα ηθοποιός που έχουμε δει στο «Ξύπνημα της Άνοιξης» του Κωνσταντίνου Γιάννατη, «Djam» του Τόνι Γκάτλιφ και «Ακρυλικό» του Νίκου Πάστρα (σε συμπαραγωγή με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας). 

Το «Nimic» έχει διάρκεια 12 λεπτών, ενώ ο Λάνθιμος υπογράφει το σενάριο μαζί με τον στενό του συνεργάτη Ευθύμη Φιλίππου. Θυμίζουμε πως το ανακοινωμένο επόμενο βήμα του Λάνθιμου είναι η δεύτερη κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Τζιμ Τόμσον «Pop. 1280», μετά από αυτή που είχε κάνει ο Μπερτραντ Ταβερνιέ το 1981, με τίτλο «Coup de Torchon».

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας που θυμίζει σε ύφος το «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού», τις νέες φωτογραφίες και την εξαιρετική αφίσα.