Το Netflix αγόρασε τα εκτός ΗΠΑ δικαιώματα του «News of the World» του Πολ Γκρίνγκρας με τον Τομ Χανκς - cinemagazine.gr
8:00
7/10

Το Netflix αγόρασε τα εκτός ΗΠΑ δικαιώματα του «News of the World» του Πολ Γκρίνγκρας με τον Τομ Χανκς

Εφτά χρόνια μετά το «Captain Phillips», σκηνοθέτης και ηθοποιός συνεργάζονται εκ νέου για ένα φιλμ που διαδραματίζεται λίγο μετά το τέλος του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου και θα αποτελεί το πρώτο γουέστερν του ηθοποιού.

Από τον Πάνο Γκένα

Το μυθιστόρημα «News of the World», γραμμένο το 2016 από την Πολέτ Τζάιλς, εξετάζει τις πληγές που άφησε στη χώρα ο Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος. Αυτές θα προσπαθήσουν να εξετάσουν και να μεταφέρουν στην οθόνη ο σκηνοθέτης Πολ Γκρίνγκρας και ο ηθοποιός Τομ Χανκς που συνεργάζονται ξανά εφτά χρόνια μετά το «Captain Phillips».

Το «New of the World» γυρίστηκε για λογαριασμό της Universal (ήταν πρότζεκτ της Fox, αλλά μετά την εξαγορά της από τη Ντίσνεϊ άλλαξε χέρια) και έχει ως κεντρικό ήρωα έναν χήρο που γυρνά από περιοχή σε περιοχή του Τέξας και ανακοινώνει τα επίκαιρα των ημερών στους κατοίκους. Σε ένα από τα ταξίδια του, αναλαμβάνει να μεταφέρει ένα ορφανό κορίτσι (στο ρόλο η 13χρονη Χελένα Ζένγκελ από την Γερμανία) του οποίου οι γονείς σκοτώθηκαν από φυλή γηγενών Αμερικανών. Ταξιδεύοντας μαζί σε επικίνδυνα μέρη, αναπτύσσουν μια στενή σχέση και δυσκολεύονται να χωριστούν όταν στο τέλος του ταξιδιού ο ήρωας διαπιστώνει πως οι συγγενείς της δεν έχουν τα καλύτερα σχέδια για το μέλλον της.

«Είναι η ιστορία ενός άντρα κι ενός μικρού κοριτσιού, δυο χαρακτήρων που είναι χαμένοι για διαφορετικούς λόγους ο καθένας», δηλώνει ο Γκρίνγκρας, ο ο οποίος άντλησε έμπνευση από τον μέγιστο Τζον Φορντ για την ταινία. «Πρέπει να βρουν που ανήκουν και τρόπο να συνυπάρξουν. Αυτό ήθελα να κάνω με αυτό το γουέστερν», συμπληρώνει.

Θυμίζουμε πως στο «Captain Phillips» ο Χανκς υποδύθηκε το Αμερικανό καπετάνιο Ρίτσαρντ Φίλιπς, του οποίου το φορτηγό πλοίο ήταν θύμα Σομαλών πειρατών το 2009, και παρέδωσε μία από τις καλύτερες ερμηνείες «ακριβείας» της καριέρας του.

Στο αβέβαιο 2020 της πανδημίας, το «News of the World» εξακολουθεί να έχει ημερομηνία εξόδου τα Χριστούγεννα, κυρίως εξαιτίας μιας συμφωνίας που έχει υπογράψει η Universal με την τεράστια αλυσίδα κινηματογράφων ΑMC, που προβλέπει απρόσκοπτη θεατρική εκμετάλλευση μολονότι θα υπάρξει ψηφιακή λίγες μόλις εβδομάδες μετά την πρώτη προβολή. Το αντίτιμο για την AMC είναι μέρισμα από τις ψηφιακές εισπράξεις. 

Το Netflix έχει προτίμηση στην παγκόσμια διανομή και τα δικαιώματά της, όμως έχει επαναλάβει ανάλογη συμπεριφορά και στο παρελθόν, «περιορισμού» στα υπερατλαντικά δικαιώματα - όπως στον πρόσφατο «Μπομπ Σφουγγαράκη» της Paramount.