Τρέιλερ «Motherless Brooklyn»: Ο Έντουαρντ Νόρτον στην ταινία που πάλευε να κάνει εδώ και 20 χρόνια - cinemagazine.gr
11:21
23/8

Τρέιλερ «Motherless Brooklyn»: Ο Έντουαρντ Νόρτον στην ταινία που πάλευε να κάνει εδώ και 20 χρόνια

Με πλειάδα γνωστών ηθοποιών να τον συνοδεύουν, ο Νόρτον σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε ένα νεοϋορκέζικο νουάρ, βασισμένο σε μυθιστόρημα που γράφτηκε το 1999.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το μυθιστόρημα «Motherless Brooklyn» γραφτηκε πριν 20 χρόνια από τον Τζόναθαν Λέθεμ και ενθουσίασε αμέσως τον Έντουαρντ Νόρτον που αγόρασε τα δικαιώματά του από τότε, με σκοπό να αναλάβει προσωπικά κάποια στιγμή το project. Το 2014 εξασφάλισε χρηματοδότηση με δεδομένο πως ο ίδιος θα σκηνοθετούσε και θα πρωταγωνιστούσε και κατάφερε να μαζέψει αρκετούς αναγνωρίσιμους ηθοποιούς για να κάνει επιτέλους την ταινία που ήθελε, 20 χρόνια μετά. 

Η ιστορία ακολουθεί τον Λάιονελ Έσρογκ, έναν άνδρα με σύνδρομο Τουρέτ που εργάζεται σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων, επιχείρηση-βιτρίνα για μια υπηρεσία αταίριαστων ντετέκτιβς που σαρώνουν όλη την περιοχή του Μπρούκλιν. Όταν το αφεντικό της επιχείρησης σκοτώνεται, ο Λάιονελ ξεκινά ένα λαβυρινθώδες ταξίδι για να βρει τον δολοφόνο του. 

Ο Νόρτον άλλαξε το χρονικό πεδίο του βιβλίου, τοποθετώντας το από τη δεκαετία του '90 σε αυτή του '50 και πήρε μαζί του σε αυτό του ταξίδι τους Γουίλεμ Νταφό, Μπρους Γουίλις, Άλεκ Μπάλντουιν και Λέσλι Μαν. Η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Τορόντο και θα κλείσει το φετινό φεστιβάλ της Νέας Υόρκης (που ανοίγει με το «Irishman» του Σκορσέζε), δείγμα του ότι αποτελεί ένα από τα πιο αναμενόμενα φιλμ της χρονιάς. 

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ που κυκλοφόρησε: