11:18
26/3

Εις έτη πολλά! Ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν είναι ο «Μαθουσάλας»

Ο πρωταγωνιστής του «Κριντ» θα αναμετρηθεί με τον μεγαλύτερο αντίπαλο: τον χρόνο!

Από τον Πάνο Γκένα

Μία ταινία με βασικό χαρακτήρα τον «Μαθουσάλα» πηγαινοέρχεται στα αμερικανικά στούντιο εδώ και μία τουλάχιστον δεκαετία. Τότε φημολογούμενος πρωταγωνιστής ήταν ο Τομ Κρουζ, αλλά τα χρόνια πέρασαν (όχι πως έχει σημασία για τον αειθαλή πρωταγωνιστή των «Επικίνδυνων Αποστολών») και το σχέδιο πήρε πράσινο φως με τον ανερχόμενο Μαίκλ Μπ. Τζόρνταν («Black Panther», «Κριντ») στο βασικό ρόλο.

Σύμφωνα με το Deadline παραγωγός της ταινίας θα αναλάβει ο μερακλής Ντέιβιντ Χέιμαν των «Χάρι Πότερ», «Gravity» και «Πάντινγκτον» με σκοπό η ταινία να δημιουργήσει ενδεχομένως νέο franchise που θα συγγενεύει αισθητικά με το «Highlander». Σύμφωνα με τη Βίβλο ο Μαθουσάλας ήταν ο μακροβιότερος άνθρωπος στη Γη και έζησε 969 χρόνια. Οι περισσότεροι μελετητές της Βίβλου συμφωνούν πως πέθανε στο μεγάλο κατακλυσμό. Κινηματογραφικά τον είδαμε σχετικά πρόσφατα στο φιλόδοξο «Νώε» του Ντάρεν Αρονόφσκι (τον υποδυόταν ο Άντονι Χόπκινς), ενώ στη νέα ταινία ο Μαθουσάλας είναι ένας άντρας που έχει «επιβιώσει εκατοντάδες χρόνια και όλο αυτό το διάστημα οι ξένες γλώσσες και η επιστήμη του έδωσαν πνευματική γνώση και ικανότητες επιβίωσης».

Ο πολυάσχολος Τζόρνταν θα πρέπει να κάνει χώρο ανάμεσα στα πρότζεκτ με τα οποία έχει συνδεθεί, μεταξύ των οποίων το «Without Remorse» - κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Τομ Κλάνσι -, το «Journal for Jordan» σε σκηνοθεσία Ντενζέλ Γουάσινγκτον και μία σειρά για την πλατφόρμα της Amazon. Χρόνο, πάντως, έχει!