«Messiah»: Ο Χριστος έρχεται σήμερα στη Γη αλλά ποιος τον πιστεύει; - cinemagazine.gr
12:42
17/11

«Messiah»: Ο Χριστος έρχεται σήμερα στη Γη αλλά ποιος τον πιστεύει;

Στην φρενίτιδα που βρίσκεται το Netflix σχετικά με τις νέες σειρές, τις οποίες ανακοινώνει σχεδόν καθημερινά, προσθέτει άλλη μία που καλεί τους πιστούς να απαντήσουν στο ερώτημα «τι θα κάνατε αν εμφανίζονταν κάποιος σήμερα λέγοντας πως είναι ο Χριστός».

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το Netflix συνεχίζει να παράγει αποκλειστικά δικό του πρόγραμμα και η προσθήκη της ημέρας είναι το «Messiah», ένα θρησκευτικό δράμα 10 επεισοδίων που εξελίσσεται στο σήμερα και έχει ως ήρωα τον Χριστό ή κάποιον που ισχυρίζεται ότι είναι αυτός. Η σειρά είναι δημιούργημα του Μαρκ Πετρόνι («The Book Thief») και θα σκηνοθετηθεί από τον Τζέιμς ΜακΤιγκ («V for Vendetta», «Sense 8»).

Σύμφωνα με την υπόθεση, κάπου στη Μέση Ανατολή εμφανίζεται μια φιγούρα που παραπέμπει σε αυτή που θεωρείται σήμερα ως του Χριστού, και δηλώνει πως έχει επιστρέψει στη Γη, κουβαλώντας μαζί του ένα αυξανόμενο σύνολο πιστών. Στην αρχή αντιμετωπίζεται με την αναμενόμενη ειρωνεία όμως σιγά σιγά αρχίζει να παρουσιάζει αποδείξεις για την ορθότητα των λεγόμενών του. Τα όσα συμβαίνουν, παρουσιάζονται από την οπτική γωνία διάφορων χαρακτήρων όπως ενός νεαρού πράκτορα του FBI, ενός Παλαιστίνιου πρόσφυγα, ενός Λατίνου ιερέα και φυσικα των media, καθώς η κάλυψη του γεγονότος από αυτά θα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.

Οι υπεύθυνοι του Netflix περιέγραψαν τη σειρά ως «ένα δράμα που εξερευνά τα όρια μεταξύ της θρησκείας, της πίστης και της πολιτικής». Ο Πετρόνι δήλωσε ότι στόχος του είναι να βάλει στο μυαλό του κάθε θεατή το ερώτημα «είναι ή δεν είναι;» και πέρα από αυτό να εξερευνήσει τις αντοχές του σύγχρονου κόσμου σε ένα τέτοιο θεμελιώδες ερώτημα.

Η σειρά θα κυκλοφορήσει στο Netflix το 2019.