Ο Κρίστοφερ ΜακΚουάρι σκαρώνει την «ενηλικίωση» του Τομ Κρουζ - cinemagazine.gr
13:09
6/7

Ο Κρίστοφερ ΜακΚουάρι σκαρώνει την «ενηλικίωση» του Τομ Κρουζ

Με τις «Επικίνδυνες Αποστολές» να εξελίσσονται απρόσκοπτα, ο Κρίστοφερ ΜακΚουάρι σκέφτεται έναν «αντι-Κρουζ» ρόλο που θέλει να μας εκπλήξει. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Σε μια συνεργασία που αριθμεί 12 χρόνια, 6 ταινίες και τρεις ακόμα τουλάχιστον εν εξελίξει, ο σεναριογράφος των «Συνήθων Υπόπτων» βρήκε διέξοδο στο ταλέντο του και ο über star έναν ακόμα τρόπο να μένει συναρπαστικός. Όμως η επιτυχία, τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνεται αυτό το ανέλπιστο δίδυμο, που αγαπά ισόποσα και το σινεμά και το κοινό, δεν επαναπαύεται στα κεκτημένα.

Ο ΜακΚουάρι, που μετά το Όσκαρ του στους «Συνήθεις Υπόπτους» βολόδερνε επικίνδυνα χαραμίζοντας το μεγάλο ταλέντο του, βρίσκεται πίσω από την αναβίωση των Αποστολών στην 5η ταινία, τον «Jack Reacher», την «Βαλκυρία» (σενάριο), το «Edge of Tomorrow», το «Μάβερικ» και φυσικά τις δύο επόμενες «Επικίνδυνες Αποστολές» που πάνε για το 2021 και το 2022 αντίστοιχα. (Οκ, και την «Μούμια», ολίσθημα).

Τώρα σύμφωνα με πληροφορίες έχει ένα πλάνο για έναν «πολύ αντι-Τομ» χαρακτήρα. Μια R-rated ταινία, όχι ακριβώς μεγάλου κοινού δηλαδή, που ο σεναριογράφος θεωρεί ότι μετά τα «Joker» και «Deadpool» έχουν πολιτικά και μοντερνιστικά ανανεωθεί κι εξελιχθεί. «Κάποια πράγματα έχουν προχωρήσει κι εμείς όχι», λέει.

Αν και εμάς, σε πολλούς τουλάχιστον, μας αρέσει πολύ έτσι ανεξέλικτοι που είστε, το πράγμα ακούγεται αναμφίβολα ερεθιστικό, αν μη τι άλλο καθώς υπάρχει και ένα έτερο ερμηνευτικό δυναμικό στον Κρουζ που έχει χρόνια να τεθεί σε λειτουργία - κυρίως λόγω επιλογής του ίδιου να σταματήσει, προς όφελός μας, τον χρόνο. 

Πάντως όλα αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εμβρυικό στάδιο, μάλλον μόνο οι δύο τους ξέρουν δηλαδή. Ο ΜακΚουάρι όμως δηλώνει συναρπασμένος με την δυνατότητα και γεννά οπωσδήποτε μια κινηματογραφόφιλη όρεξη.