Οι 897 αγαπημένες ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε! - cinemagazine.gr
11:49
16/1

Οι 897 αγαπημένες ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε!

Μέγιστος σκηνοθέτης και αθεράπευτος σινεφίλ, ο Μάρτιν Σκορσέζε έχει κατα καιρούς επισημάνει κινηματογραφικούς τίτλους που έχει ξεχωρίσει. Και το MUBI αποφάσισε να τους συγκεντρώσει!

Από τον Πάνο Γκένα

Ο Μάρτιν Σκορσέζε είναι film junkie.

Έχει σκηνοθετήσει αριστουργήματα, έχει επιμεληθεί αποκαταστάσεις κλασικών ταινιών, αποτελεί κινηματογραφική εγκυκλοπαίδεια, στο δημόσιο λόγο του αναφέρεται συχνά στο μέλλον της κριτικής και των κινηματογραφικών αιθουσών, έχει στηλιτεύσει το Rotten Tomatoes και το CinemaScore, ενώ σε πλήρη συνάφεια με την εποχή του, η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας του «The Irishman» θα γίνει μέσω Netflix.

Εδώ και πολλά χρόνια έχει αναφέρει σε συνεντεύξεις, διαλέξεις και παρουσιάσεις αγαπημένες του ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που προτείνει σε κάθε σινεφίλ. Οι άνθρωποι του MUBI, και συγκεκριμένα ο Σαμ ΝτιΣάλε, ανέλαβαν να συγκεντρώσουν όλες τις αναφορές του και κατάφεραν να φτιάξουν μία λίστα - κινηματογραφικό ευαγγέλιο, 897 ταινιών και σειρών.

Η λίστα είναι χρονολογική και ξεκινά από το «The Great Train Robbery» (1903) του Έντουιν Πόρτερ και φτάνει μέχρι την «Παρείσφρηση» (BlacKkKlansman, 2018) του Σπάικ Λι.

Φανταστείτε λοιπόν πως έχετε δίπλα σας τον απόλυτο κινηματογραφικό οδηγό, δείτε εδώ αναλυτικά τη λίστα και κρατήστε σημειώσεις. Το ερώτημα «Τι να δω σήμερα;» μόλις έλαβε 897 μοναδικές απαντήσεις!

Σημείωση: Η λίστα θα ανανεώνεται με τίτλους που τυχόν δεν προστέθηκαν αρχικά ή στην περίπτωση που ο Σκορσέζε επισημάνει κάποιον νέο.