Ο Μαρκ Χάμιλ επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του ως πνεύμα στο «Star Wars: Skywalker Η Άνοδος» - cinemagazine.gr
16:38
24/6

Ο Μαρκ Χάμιλ επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του ως πνεύμα στο «Star Wars: Skywalker Η Άνοδος»

Ο Χάμιλ ευελπιστεί πως αυτή θα είναι και η τελευταία του εμφάνιση στον κόσμο του Star Wars. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Πλησιάζει ο Δεκέμβριος και το «Rise of Skywalker» που μεταφράστηκε στη χώρα μας ως «Skywalker Η Άνοδος», αφήνοντας εκτός κάθε άρθρο που θα πρόδιδε γένος και αριθμό. Η συμμετοχή του Μαρκ Χάμιλ θεωρούνταν δεδομένη, όπως και της Κάρι Φίσερ με υλικό που έχει ήδη κινηματογραφική από την πρώτη ταινία της τωρινής τριλογίας, το «Η Δύναμη Ξυπνά». Ο Χάμιλ ως Λουκ Σκάιγουοκερ είχε το φινάλε του στο «Οι Τελευταίοι Jedi» όμως ήταν κοινό μυστικό ότι η συμμετοχή του στα γυρίσματα δεν θα είναι απλά για κάποιο flashback, αλλά για την «πνευματική» επιστροφή του.

Ο Χάμιλ βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Child's Play», όπου δανείζει τη φωνή του τρομάζοντας τους πάντες ως Τσάκι, το όνομα της «Κούκλας του Σατανά» όπως έγινε γνωστό στη χώρα μας το franchise. Μιλώντας στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας, ρωτήθηκε φυσικά για το μέλλον στο σύμπαν του «Star Wars» και ήταν σαφής: «Ελπίζω πως αυτή είναι η τελευταία μου συμμετοχή. Είχα το φινάλε μου στο προηγούμενο φιλμ. Το ότι εμπλέκομαι σε κάποιο βαθμό με το νέο οφείλεται σε αυτή την περίεργη θέση της μυθολογίας του "Star Wars" πως αν είσαι Jedi, πρέπει να επιστρέψεις ως μια μορφή πνεύματος της Δύναμης για το τελευταίο χειροκρότημα του κοινού.»

Τα λόγια του Χάμιλ για επιστροφή ως πνεύμα φαίνεται να βάζουν στην άκρη τη μία θεωρία των φανατικών της σειράς, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος «ανασταίνεται» και παίρνει μέρος ξανά στην αντίσταση. Αντιθέτως, η θεωρία πως ο ίδιος εμφανίζεται ως πνεύμα καθοδηγώντας τη Rey ή/και τον Kylo Ren ισχυροποιείται αρκετά. Ακούστε τις δηλώσεις του Χάμιλ και ...περισσότερα σε κάτι λιγότερο από 6 μήνες.