8:49
19/4

Τρέιλερ: Ο Τόνι Σερβίλο είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο διπλό «Loro» του Σορεντίνο

Το δημιουργικό δίδυμο του «Il Divo», και της «Τέλειας Ομορφιάς», ετοιμάζεται για την επόμενη ταινία του, που θα προβληθεί σε 2 μέρη, με θέμα τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Το όνομα αρκεί. 

Από τον Πάνο Γκένα

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Πάολο Σορεντίνο («Η Τέλεια Ομορφιά») μετά τον στοχασμό της «Νιότης» και τον ανατρεπτικό «Young Pope» με τον Τζουντ Λο, βρίσκει ξανα κοινό τόπο με τον σπουδαίο ηθοποιό Τόνι Σερβίλο, και μάλιστα πολιτικό.

Μετά το «Il Divo», μια κινηματογραφική παραβολή για την ανθρώπινη ματαιοδοξία με αφορμή τον Τζούλιο Αντρεότι, ιδρυτικό μέλος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών και πρωθυπουργός της Ιταλίας για έξι θητείες μέχρι την έναρξη της πολύκροτης δίκης για την ανάμειξή του με την ιταλική μαφία, και την οσκαρική «Τέλεια Ομορφιά», οι Σερβίλο-Σορεντίνο βάζουν στόχο τον μεγιστάνα και πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η ταινία με τίτλο «Loro» είχε ολοκληρωθεί πριν καιρό και αναμένονταν για τις Κάννες, όμως ο Σορεντίνο ήταν τόσο ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, ώστε αδυνατούσε να θυσιάσει κάτι στο μοντάζ. Έτσι λοιπόν την χώρισε σε 2 μέρη, αγνοώντας μια πιθανή πρεμιέρα στο φεστιβάλ, καθώς το πρώτο μέρος θα προβληθεί στην Ιταλία στις 24 Απριλίου και το δεύτερο στις 10 Μαΐου. Ο τίτλος «Loro» αποτελεί λογοπαίγνιο που σημαίνει κυριολεκτικά «αυτοί», αλλά αποτελεί και ηχητική παρήχηση του «L'Oro», που σημαίνει «χρυσός».

Η ανεύρεση χρηματοδότη για την παραγωγή της ταινίας δεν ήταν εύκολη, δεδομένου ότι η Medusa (εταιρεία συμφερόντων Μπερλουσκόνι) δεν συμμετέχει, αν και είχε συγχρηματοδοτήσει τα «Τέλεια Ομορφιά» και «Νιότη».

Ο 81χρονος Μπερλουσκόνι, βρέθηκε για περισσότερο από δύο δεκαετίες στο πολιτικό προσκήνιο της Ιταλίας, κατά τη διάρκεια των οποίων διετέλεσε Πρωθυπουργός τις περιόδους 1994-1995, 2001-2006 και 2008-2011. Σπούδασε νομικά και τη δεκαετία του '70 έκανε τις πρώτες του επενδύσεις στα ΜΜΕ, φτάνοντας να του ανήκει το 80% της ιταλικής ιδιωτικής τηλεόρασης μέσα σε 15 χρόνια. Το 1986 έγινε ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν, ενώ τον Οκτώβριο του 2012 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για φοροδιαφυγή.

«Το θέμα της εξουσίας βρίσκεται παντού», δήλωσε ο Σορεντίνο στην εφημερίδα La Repubblica σε συνέντευξή του πριν από ένα χρόνο περίπου, στην οποία αποκάλεσε τον Μπερλουσκόνι ένα «σύμπλεγμα από μη αμελητέα μυστήρια».

Δίνουμε ήδη ψήφο εμπιστοσύνης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Τρέιλερ: Ο Τόνι Σερβίλο είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο διπλό «Loro» του Σορεντίνο
  • Τρέιλερ: Ο Τόνι Σερβίλο είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο διπλό «Loro» του Σορεντίνο
  • Τρέιλερ: Ο Τόνι Σερβίλο είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο διπλό «Loro» του Σορεντίνο