Τρέιλερ «Let Them All Talk»: Η Μέριλ Στριπ και ένα εκλεκτό καστ στη νέα ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ - cinemagazine.gr
11:16
16/11

Τρέιλερ «Let Them All Talk»: Η Μέριλ Στριπ και ένα εκλεκτό καστ στη νέα ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Θυμάστε που έλεγε πως θα συνταξιοδοτηθεί; Ο δαιμόνιος Στίβεν Σόντερμπεργκ έχει έτοιμη νέα ταινία που θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο στο HBO Max.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Για το «Let Them All Talk» είχαμε πρωτογράψει το προηγούμενο καλοκαίρι όταν ανακοινώθηκε ως πρότζεκτ χωρίς πολλές λεπτομέρειες για την πλοκή του, αλλά με βασική είδηση πως θα πρωταγωνιστούσε η Μέριλ Στριπ στη δεύτερη συνεργασία της με τον σκηνοθέτη μετά το «Laundromat». Η πληροφορία που το συνόδευε τότε αφορούσε την εικόνα (κυριολεκτικά) της ταινίας, καθώς αυτή θα ήταν η πρώτη που θα γυρίζονταν με τη νέα RED Komodo Dragon, με τον Σόντερμπεργκ να ξαναπαίρνει το ρόλο του beta tester της νέας κινηματογραφικής τεχνολογίας, κάτι που έχει κάνει πολλάκις στο παρελθόν. Τα γυρίσματα έγιναν γρήγορα, πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, και έτσι η ταινία είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει 10 Δεκεμβρίου στην πλατφόρμα HBO Max.

Στην ταινία η Μέριλ Στριπ συμπρωταγωνιστεί με τις σπουδαίες Νταϊάν Γουίστ, Κάντις Μπέργκεν. Οι τρεις τους υποδύονται παλιές φίλες οι οποίες συναντιούνται σε μία κρουαζιέρα και οι συζητήσεις τους ξυπνούν αναμνήσεις, κόντρες και ενοχές. Η ιστορία βασίζεται σε ένα διήγημα της Ντέμπορα Άιζενμπεργκ, το οποίο χρησίμευσε ως προσχέδιο σεναρίου καθώς - όπως παραδέχθηκε πρώτη η Στριπ - ο Σόντερμπεργκ ζήτησε αυτοσχεδιασμό στους διαλόγους.

«Αν θα έχει η ταινία αυτοσχεδιαστικό στυλ; Ναι, γιατί έτσι ήταν! Μας έδιναν συνήθως την περιγραφή μιας κατάστασης και μετά έπρεπε μόνοι μας να δημιουργήσουμε τις λεπτομέρειες, χωρίς οδηγίες για το πως θα φτάσουμε σε αυτές» ανέφερε η Στριπ σε πρόσφατη συνέντευξή της στο EW, η οποία εκτίμησε τη βοήθεια της Άιζενμπεργκ που βρέθηκε στα γυρίσματα: «Ήταν πάντα εκεί και ήταν πολύ βοηθητική και γενναιόδωρη, μπορούσαμε να τη ρωτήσουμε ό,τι θέλαμε». Η Στριπ είπε ακόμη πως τα γυρίσματα έγιναν με τρομερή ταχύτητα, καθώς κράτησαν μόλις 2 εβδομάδες. 

Η Κάντις Μπέργκεν ανέφερε πως «ο Σόντερμπεργκ είναι ένας ατρόμητος σκηνοθέτης, ο οποίος επειδή χειρίζονταν και την κάμερα έδειχνε όλες του τις σκέψεις στα γυρίσματα, κάτι που ήταν πολύ ενδιαφέρον αλλά και σύντομο». «Δεν υπήρχε ουσιαστικά εξοπλισμός, πέραν του ηχητικού. Ο Στίβεν είχε την κάμερα σε ένα αμαξίδιο και περιφέρονταν γύρω μας. Δεν υπήρχε τίποτα από όσα έχουμε συνηθίσει, μόνο ο Στίβεν και η νέα του κάμερα» σχολίασε η Γουίστ. 

Δείτε στη συνέχεια το τρέιλερ της ταινίας.