Ο «Τελευταίος των Μοΐκανών» μεταφέρεται στην τηλεόραση - cinemagazine.gr
9:47
12/4

Ο «Τελευταίος των Μοΐκανών» μεταφέρεται στην τηλεόραση

Η Paramount καλεί τον Κάρι Φουκουνάγκα να αφοσιωθεί, μετά τις υποχρεώσεις του στο «Bond 25», σε μια νέα και φιλόδοξη μεταφορά του γνωστού μυθιστορήματος. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Κάρι Φουκουνάγκα έχει πολύ δουλειά τον επόμενο χρόνο, καθώς είναι ο άνθρωπος που επιλέχθηκε να ξελασπώσει το project «Bond 25». Χθες πάντως ανακοίνωσε τα πρώτα νέα για τη μετά-007 ασχολία του, που θα τον ξαναφέρει στην τηλεόραση για μια ιστορία γνώριμη και στα δύο μέσα. Ο «Τελευταίος των Μοϊκανών», το γνωστό μυθιστόρημα του Τζέιμς Φένιμορ Κούπερ, θα είναι το υλικό για μια φιλόδοξη τηλεοπτική σειρά για λογαριασμό της Paramount. 

Ο Φουκουνάγκα θα αναλάβει ρόλο στην παραγωγή και κυρίως στη μετατροπή του βιβλίου σε σενάριο, με τη Νικόλ Κασέλ («The Killing») να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία. Ο Φουκουνάγκα δήλωσε σχετικά με την παραγωγή: «Η πάλη των πολιτισμών κατά τη διάρκεια του Επταετή Πολέμου, τότε που διαδραματίζεται ο Τελευταίος των Μοϊκανών, ήταν ένα μακροχόνιο πάθος μου. Ήταν ένας παγκόσμιο πόλεμος πριν ακόμη επινοηθεί ο όρος. Η ευκαιρία να ξαναπλάσουμε τους δυναμικούς χαρακτήρες της ιστορίας, μαζί με συνεργάτες όπως ο Νικ Όσμπορν και η Νικό Κασέλ, είναι εξαιρετική για μένα.»

Ο «Τελευταίος των Μοΐκανών» έχει εμπνεύσει συνολικά 9 ταινίες, με γνωστότερη αυτή του 1992, σκηνοθετημένη από τον Μάικλ Μαν με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις. Έχει επίσης ξαναμεταφερθεί και στην τηλεόραση, με πιο πετυχημένη περίπτωση μια σειρά κινουμένων σχεδίων που παίχτηκε στις ΗΠΑ στο διάστημα 2004-2007.