Τρέιλερ: Το «Πίτερ Παν και Γουέντι» του Ντέιβιντ Λόουερι υπόσχεται ένα απογειωτικό ταξίδι στην φαντασία - cinemagazine.gr
9:38
11/4

Τρέιλερ: Το «Πίτερ Παν και Γουέντι» του Ντέιβιντ Λόουερι υπόσχεται ένα απογειωτικό ταξίδι στην φαντασία

Μία νέα, ολοζώντανη ανάγνωση του «Πίτερ Παν» ετοίμασε η Ντίσνεϊ, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ντέιβιντ Λόουερι, γνωστού από τα ατμοσφαιρικά «A Ghost Story» και «Πράσινος Ιππότης».

Από τον Πάνο Γκένα

Η Ντίσνεϊ συνεχίζει να ξεσκονίζει τον κατάλογό της και προσθέτει μία νέα live-action απόδοση γνωστού παραμυθιού της. Μετά από δύο πρόσφατες προσεγγίσεις στον μυθικό ήρωα, που δεν εισέπραξαν και τα πιο θετικά σχόλια (το «Παν» του Τζο Ράιτ και το ζωντανό μιούζικαλ του NBC με τον Κρίστοφερ Γουόκεν στον ρόλο του Κάπτεν Χουκ), η Ντίσνεϊ «απογειώνει» τον Πίτερ Παν με τη βοήθεια του πολύ ενδιαφέροντα Ντέιβιντ Λόουρι με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στο ριμέικ «Ο Πιτ και ο Δράκος του».

Παρά το γεγονός ότι το βιβλίο του Τ. Μ. Μπάρι για το αγόρι που δεν μεγαλώνει έχει διασκευαστεί άπειρες φορές και με αμέτρητους τρόπους (θεατρικούς, τηλεοπτικούς, κινηματογραφικούς), το κλασικό φιλμ κινουμένων σχεδίων της Disney, που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1953, παραμένει ορόσημο. Η νέα ταινία θα έχει τίτλο «Πίτερ Παν και Γουέντι» και για να γίνουν τα πράγματα ακόμα πιο «μαγικά» ο Τζουντ Λο των «Φανταστικών Ζώων» ανέλαβε τον εμβληματικό ρόλο του Κάπτεν Χουκ. Μαζί του τα φρέσκα πρόσωπα των Αλεξάντερ Μολόνι, Έβερ Άντερσον και Γιάρα Σαχίντι συμπληρώνουν το καστ ως Πίτερ Παν, Γουέντι και Τίνκερ Μπελ, ενώ η Αλίσα Γουαπανατάκ με καταγωγή από τους αυτόχθονες πληθυσμούς της Αμερικής «διορθώνει» την κατά καιρούς προβληματική και στερεοτυπική ενσάρκωση της Τάιγκερ Λίλι.

Η ταινία, ένα τίμιο paycheck για τον Λόουερι, θα κάνει πρεμιέρα στις 28 Απριλίου στο Disney+ και εμείς, έχοντας εμπιστοσύνη στο μαγικό του άγγιγμα, ανυπομονούμε για ένα νέο ταξίδι στην Χώρα του Ποτέ.