Είναι επίσημο: O Μάικλ Μπ. Τζόρνταν σκηνοθετεί το 3ο «Creed» [update] - cinemagazine.gr
10:58
29/12

Είναι επίσημο: O Μάικλ Μπ. Τζόρνταν σκηνοθετεί το 3ο «Creed» [update]

H ταινία, στην οποία ο ηθοποιός αναλαμβάνει και χρέη παραγωγού, πήρε ήδη και ημερομηνία εξόδου για τις 23 Νοεμβρίου του 2022.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

[Update]

«Η σκηνοθεσία ήταν πάντα στο πλάνο, αλλά έπρεπε να έρθει η κατάλληλη στιγμή», αναφέρει σε δήλωσή του ο Τζόρνταν. «Το 3ο 'Creed' είναι αυτή η στιγμή, μια στιγμή που είμαι πιο σίγουρος για τον εαυτό μου, πράκτορας της δικής μου ιστορίας, πιο ώριμος προσωπικά και αναπτυσσόμενος επαγγελματικά, μαθαίνοντας από τους μεγάλους, όπως ο Ράιαν Κούγκλερ κι ο Ντένζελ Ουάσιγκτον πιο πρόσφατα. Όλα έπαιξαν τον ρόλο τους».

«Το franchise και το θέμα του 3ου 'Creed' είναι βαθιά προσωπικά για μένα, και ανυπομονώ να μοιραστώ το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας, με συναίσθηση της ευθύνης όντας και σκηνοθέτης και ο χαρακτήρας του τίτλου», κλείνει ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν.

Ζήτω του και μπράβο του, ελαφρώς καβάλα στ΄άλογο ακούγεται εδώ που τα λέμε, δεν θα έβλαπτε κιόλας μια ρανίδα αναγνώρισης στον αρχικό δημιουργό της ιστορίας, δεν είναι έντιμο πράγμα η αποσιώπηση, ωστόσο είθε ο δρόμος να είναι ανθόσπαρτος. Κι ο Σταλόνε αναλαμβάνοντας το 1979 την σκηνοθεσία της δικής του σειράς, εγκαινίασε μια περίοδο που συνομιλούσε με τον Θεό μονάχα - και από μια πλευρά δεν του βγήκε σε κακό. (Από μια άλλη βέβαια, έχασε την ευκαιρία άλλης καριέρας).

Ακολουθεί η αρχική είδηση όπως δημοσιεύθηκε στο cinemagazine τον περασμένο Δεκέμβριο

Μετά από δύο ταινίες που πάτησαν πάνω στην φόρμα και το περιεχόμενο της saga του Σιλβέστερ Σταλόνε, τα «Creed» σηκώνουν το καπέλο του Ρόκι και ανεξαρτητοποιούνται, με σκηνοθέτη μάλιστα τον πρωταγωνιστή Μάικλ Μπ. Τζόρνταν. 

Ο Ρόκι, 45 χρόνων φέτος, έχει δώσει μια φιλμική ιστορία που έχει δέσει πάνω στη ζωή πολλών ανθρώπων. Ίσως λόγω του αγωνιστικού της πνεύματος, ίσως εξαιτίας μιας μυστικής συνταγής που μόνο τέτοιες λαϊκές επιτυχίες γνωρίζουν. 

Όπως και να έχει το πράγμα ο Sly είπε ναι στο ξαναδιάβασμα του Ράιαν Κούγκλερ το 2012, επέστρεψε και μια φορά ακόμα να δώσει το φως του στο σίκουελ του 2015 και, ενδεχομένως, κατεβαίνει από το άρμα που συνέστησε, από την μυθική ιστορία που έγραψε το δημιούργημά του. Η «μαύρη» ταινία που πάντα ελλόχευε μέσα στη σειρά, ίσως τώρα εκμεταλλευθεί και την ιστορική συγκυρία, προκειμένου να αποδείξει και την αντοχή των μύθων μέσα στις εποχές.

Καθώς λοιπόν ο Ίρβιν Γουίνκλερ, παραγωγός της σειράς, εγγυήθηκε στο βιβλίο του «A Life in Movies: Stories From 50 Years in Hollywood» ότι «θα δώσει μια ευκαιρία στον Τζόρνταν να σκηνοθετήσει Creed», το σίκουελ θα υποδεχθεί τον μαύρο σταρ στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Θυμίζουμε ότι ο Σιλβέστερ Σταλόνε ήταν ο σκηνοθέτης όλων των Ρόκι πλην του πρώτου και του πέμπτου, ενώ υπέγραψε το σενάριο όλων των ταινιών  εκτός από το «Creed».

Την φήμη επιβεβαίωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Τέσα Τόμσον, συμπρωταγωνίστρια του Τζόρνταν στα «Creed», η οποία εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να «κοροϊδέψει» παράλληλα τον συνεργάτη της για τον τίτλο Sexiest Man Alive 2020 από το περιοδικό People.