Teaser-έκπληξη για το «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν είδαν θεατές προβολών του «Hobbs & Shaw» στις ΗΠΑ - cinemagazine.gr
7:50
2/8

Teaser-έκπληξη για το «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν είδαν θεατές προβολών του «Hobbs & Shaw» στις ΗΠΑ

«Αν θέλετε νέα τρέιλερ πρέπει να πηγαίνετε σινεμά» σκέφτηκε ο Νόλαν που παρουσίασε τις πρώτες εικόνες της νέας του ταινίας στους θεατές μιας εντελώς διαφορετικής. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν θα κυκλοφορήσει από τη Warner τον Ιούλιο του 2020, σε 11 μήνες από τώρα δηλαδή, χρονικό διάστημα που συνήθως ήταν αρκετό για να γνωρίζουμε ήδη πολλά για μια παραγωγή τέτοιου βεληνεκούς - άλλοι μπορεί να είχαν βγάλει μέχρι και teaser. Ο Νόλαν όμως εδώ και χρονιά (ουσιατικά μετά το «Inception») διατηρεί μια συγκεκριμένη διαδικασία διαρροής πληροφοριών, προτιμώντας να δίνει λίγες και στοχευμένες.

Teaser πάντως υπάρχει γιατί το είδαν χθες θεατές συγκεκριμένων προβολών της ταινίας «Hobbs & Shaw», αποκλειστικά εκεί, καθώς δεν ανέβηκε online. Είναι μια άλλη μια πράξη του Νόλαν για την ενίσχυση της εμπειρίας της αίθουσας, το γεγονός δηλαδή ότι διαρρέει πληροφορία πρώτα εκεί. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Hollywood Reporter που ήταν σε μια από τις προβολές αυτές, το teaser ήταν λίγο κάτω από λεπτό και ξεκίνησε με τον πρωταγωνιστή Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον να εξετάζει μια τρύπα σε γυαλί που προήλθε από σφαίρα και τις φράσεις «Η ώρα έχει έρθει για έναν νέο πρωταγωνιστή. Η ώρα έχει έρθει για ένα νέο είδος αποστολής.» Ο τίτλος της ταινίας, που από την πρώτη στιγμή έγινε εμφανές ότι διαβάζεται το ίδιο και ανάποδα εμφανίζεται στην οθόνη ως TENƎꓕ.

Ο Νόλαν έχει φανεί ως τώρα πολύ αυστηρός στο κομμάτι της πλοκής της ταινίας.  Άλλωστε πριν λίγο καιρό ο Ρόμπερτ Πάτινσον, που έχει συμφωνήσει ήδη για να παίξει στην ταινία, δήλωνε για την εμπειρία του ««Με κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο για να διαβάσω το σενάριο, δεν πήρα κάποιο αντίγραφο φεύγοντας». Πριν μερικούς μήνες, το Production Weekly έγραψε ένα μικρό άρθρο που περιέγραφε την ταινία ως ένα ρομαντικό θρίλερ όπου το «North by Northwest» του Χίτσκοκ συναντά το «Inception», κάτι που μετά από λίγα λεπτά διέψευσε η Warner, βάζοντας το μέσο να αποσύρει την πληροφορία αυτή. 

Αυτα που γνωρίζουμε για το «Tenet» είναι πως η ταινία θα είναι ένα «πρωτότυπο action blockbuster, γυρισμένο ξανά σε Imax» με ένα εκλεκτό καστ αποτελούμενο από τους Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον, Ρόμπερτ Πάτινσον, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, Κλεμενς Ποεσί και Ντιμπλ Καπάντια να συναντούν για πρώτη φορά το σύμπαν του σκηνοθέτη, πλάι στον Κένεθ Μπράνα (που τον είδαμε στο «Dunkirk») και τον Μάικλ Κέιν που συνεχίζει μια παράδοση ετών συνεργασίας μαζί του. 

Η ταινία θα βγει στις 17 Ιουλίου 2020, ακριβώς 3 χρόνια μετά την θριαμβευτική (σε εισπράξεις και βραβεύσεις) πορεία της «Δουνκέρκης».