9:50
23/5

Και το όνομα αυτού «Tenet»! Το κατασκοπικό θρίλερ του Κρίστοφερ Νόλαν έχει τίτλο και νέες προσθήκες στο cast

Με τη συνηθισμένη πια μυστικοπάθεια που καλύπτει τις δημιουργίες του, ο Νόλαν ξεκίνησε τα γυρίσματα του νέου του φιλμ με τη Warner, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα πληοροφορίες για τον τίτλο και μερικούς ακόμη ηθοποιούς που θα βρίσκονται σε αυτή. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν θα κυκλοφορήσει από τη Warner τον Ιούλιο του 2020, σε 14 μήνες από τώρα δηλαδή, χρονικό διάστημα που συνήθως ήταν αρκετό για να γνωρίζουμε ήδη πολλά για μια παραγωγή τέτοιου βεληνεκούς - άλλοι μπορεί να είχαν βγάλει μέχρι και teaser. Ο Νόλαν όμως εδώ και χρονιά (ουσιατικά μετά το «Inception») διατηρεί μια συγκεκριμένη διαδικασία διαρροής πληροφοριών, προτιμώντας να δίνει λίγες και στοχευμένες.

Εκεί που φαίνεται να είναι αυστηρότερός είναι στο κομμάτι της πλοκής. Άλλωστε πριν λίγο καιρό ο Ρόμπερτ Πάτινσον, που έχει συμφωνήσει ήδη για να παίξει στην ταινία, δήλωνε για την εμπειρία του ««Με κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο για να διαβάσω το σενάριο, δεν πήρα κάποιο αντίγραφο φεύγοντας». Πριν μερικούς μήνες, το Production Weekly έγραψε ένα μικρό άρθρο που περιέγραφε την ταινία ως ένα ρομαντικό θρίλερ όπου το «North by Northwest» του Χίτσκοκ συναντά το «Inception», κάτι που μετά από λίγα λεπτά διέψευσε η Warner, βάζοντας το μέσο να αποσύρει την πληροφορία αυτή. 

Αυτα που γνωρίζαμε μέχρι χθες είναι πως η ταινία θα είναι ένα «πρωτότυπο action blockbuster, γυρισμένο ξανά σε Imax» με πρώτα ονόματα ηθοποιών αυτά των Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον, Ρόμπερτ Πάτινσον και Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι. Αυτά που γνωρίζουμε πλέον από χθες το βράδυ είναι πως το φιλμ θα ονομάζεται «Tenet», θα είναι ένα action epic που εμπνέεται από το πεδίο της διεθνούς κατασκοπίας, κάτι που φαίνεται να δημιουργεί μια σχέση με το «Inception» και μάλλον να δικαιολογεί την ανάγκη του Νόλαν να μη δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες. 

Μαζί με τον τίτλο, και την πληροφορία πως η ταινία θα γυριστεί σε 7 χώρες, η Warner έδωσε και άλλα 5 ονόματα ηθοποιών, με τους Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, Κλεμενς Ποεσί και Ντιμπλ Καπάντια να συναντούν για πρώτη φορά το σύμπαν του σκηνοθέτη, πλάι στον Κένεθ Μπράνα (που τον είδαμε στο «Dunkirk») και τον Μάικλ Κέιν που συνεχίζει μια παράδοση ετών συνεργασίας μαζί του. Επίσης, εκτός παραγωγής θα είναι ο επί χρόνια συνεργάτης στη μουσική Χανς Ζίμερ, με τον Λούντβιχ Γκόρανσσον («Creed», «Black Panther») να αναλαμβάνει τη μουσική επένδυση. 

Η ταινία θα βγει στις 17 Ιουλίου 2020, ακριβώς 3 χρόνια μετά την θριαμβευτική (σε εισπράξεις και βραβεύσεις) πορεία της «Δουνκέρκης».