Ο «Joker» με τον Χοακίν Φίνιξ βρήκε τους Μπρους Γουέιν και Άλφρεντ - cinemagazine.gr
8:52
24/10

Ο «Joker» με τον Χοακίν Φίνιξ βρήκε τους Μπρους Γουέιν και Άλφρεντ

Ο #1 εγκληματίας της Γκόθαμ βρήκε τον μελλοντικό «σκοτεινό ιππότη» της πόλης. 

Από τον Πάνο Γκένα

Μία από τις πιο αναμενόμενες (κι ελπίζουμε διαφορετικές) ταινίες κόμικ της επόμενης χρονιάς, το «Joker» με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ, έχει ξεκινήσει γυρίσματα και η παραγωγή αποκαλύπτει μεθοδικά τα χαρτιά της. Μετά τις πρώτες εικόνες και βίντεο του Φίνιξ, που έκαναν γνωστή τη νέα εικόνα/μακιγιάζ του ομώνυμου χαρακτήρα, το comicbook.com επιβεβαίωσε το καστ του νεαρού Μπρους Γουέιν και του μπάτλερ Άλφρεντ, κάνοντας σαφές πως το origin του «Joker» θα έχει σαφή σύνδεση με τον «σκοτεινό ιππότη» της Γκόθαμ Σίτι.

Ο Ντάγκλας Χοτζ («The Night Manager», «Penny Dreadful») και ο μικρός Ντάντε Περέιρα-Όλσον (που είχε ξανασυνεργαστεί με τον Φίνιξ στο «You Were Never Really Here» της Λιν Ράμσεϊ) θα υποδυθούν τον πιστό Άλφρεντ και τον ανήλικο Μπρους Γουέιν αντίστοιχα, ενώ στο υπόλοιπο καστ συναντάμε τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Φράνσις Κόνροϊ («American Horror Stroy», «Six Feet Under»), Ζάζι Μπιτς («Deadpool 2»). Αν και ο Άλεκ Μπάλντουιν είχε ανακοινωθεί σχετικά πρόσφατα στο ρόλο του πατέρα Γουέιν, δεν θα συμμετέχει στην ταινία, με τον Μπρετ Κάλεν («Apollo 13», «Ghost Rider») να τον αντικαθιστά.

Ο εύθυμος κλόουν / παρανοϊκός εγκληματίας της Γκόθαμ επιστρέφει στα κινηματογραφικά πλατό σε σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς («Hangover») και σενάριο του Σκοτ Σίλβερ («The Fighter»). Φήμες θέλουν την ταινία να βασίζεται στο κόμικ των Άλαν Μουρ και Μπράιαν Μπόλαντ «The Killing Joke», το οποίο σχετικά πρόσφατα είχε διασκευαστεί ως ταινία κινουμένων σχεδίων με τη φωνή του (βετεράνου) Μαρκ Χάμιλ. Σκοπός της DC είναι μία ταινία που απομακρύνεται από τον ψηφιακό ορυμαγδό του CGI και έχει γνήσια '80s ατμόσφαιρα.

«Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου. Δεν με νοιάζει και πολύ το τι σκέφτεται ο κόσμος. Ποιος νοιάζεται; Η προσέγγισή μου σε κάθε ταινία είναι η ίδια. Με ενδιαφέρει ο σκηνοθέτης και η ιδέα που έχει για τον χαρακτήρα», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Φίνιξ για τις αναπόφευκτες συγκρίσεις που θα προκύψουν με τις εμβληματικές ερμηνείες των Τζακ Νίκολσον και Χιθ Λέτζερ. Να θυμίσουμε πως για τον Τζόκερ είχε ακουστεί αρχικά το όνομα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ενώ στον Φοίνιξ είχε προταθεί παλιότερα τόσο ο Λεξ Λούθορ του «Batman V Superman», όσο και ο «Dr. Strange».

Ας δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος...

Οι επόμενες ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντος της DC είναι τα «Aquaman» (21 Δεκεμβρίου 2018) με τα «Shazam» και «Wonder Woman 2» να ακολουθούν.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Camera test (w/ sound). Joker.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Todd Phillips (@toddphillips1) στις