Ο Χοακίν Φίνιξ έχει αρχίσει ήδη να μιλά για «Joker 2» - cinemagazine.gr
10:24
8/10

Ο Χοακίν Φίνιξ έχει αρχίσει ήδη να μιλά για «Joker 2»

Ο ηθοποιός που συζητιέται περισσότερο από κάθε άλλον αυτή τη στιγμή στον κόσμο, μετά την ερμηνεία του στο «Joker», βλέπει πολλαπλές κατευθύνσεις για την πορεία του ήρωά του και ενδιαφέρεται πολύ για ένα σίκουελ.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Από την Πέμπτη όλος ο πλανήτης βλέπει το «Joker», τα ρεκόρ εισπράξεων διαδέχονται το ένα το άλλο και πλέον στην εποχή μας μοιάζει απίθανο μια τόσο σαρωτική επιτυχία, που πιθανά να συνοδευτεί και από βραβεία τους επόμενους μήνες, να μείνει στο φινάλε που άφησε. Πριν το ξεκίνημα των προβολών, ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς δήλωνε πως είχε παρουσιάσει το project στη Warner ως μια ταινία, χωρίς να αποτελεί ξεκίνημα ενός νέου franchise. Προς το παρόν παραμένει σιωπηλός, το στούντιο όμως εδώ και 5 μέρες κάνει υπερωρίες μετρώντας δολάρια και στην πιθανή πίεση που θα ασκήσει για σίκουελ φαίνεται να έχει βρει τον τέλειο σύμμαχο. Τον πρωταγωνιστή Χοακίν Φίνιξ.

Τι δήλωσε λοιπόν ο Φίνιξ στην εκπομπή «Popcorn with Peter Travers»; Τα εξής ωραία: «Ξέρεις, στο ξεκίνημα δε θα σκεφτόμουν ποτέ τον ρόλο ως αυτόν των ονείρων μου. Τώρα όμως το σκέφτομαι συνέχεια. Μίλησα με τον Τοντ σχετικά με το τί άλλο μπορούμε να κάνουμε μαζί , πρώτα γενικά και μετά συγκεκριμένα για τον Τζόκερ, καθώς κάτι τέτοιο μου φαίνεται ενδιαφέρον. Οπότε μάλλον έγινε ο ρόλος των ονείρων μου. Και δεν ήταν κάτι που ήθελα να κάνω πριν αρχίσω να το κάνω. Δεν υπάρχει κάποια συμφωνία για πολλές ταινίες. Αλλά αν θέλουμε εγώ και ο Τοντ μπορούμε να γυρίσουμε κι άλλη, σωστά; Επειδή οι πιθανότητες για την κατεύθυνση του χαρακτήρα μου φαίνονται αυτή τη στιγμή ατέλειωτες.»

Οι τελευταίες φράσεις του Φίνιξ προέκυψαν από ερώτηση για αν θέλει να μπει ουσιαστικά σε ένα franchise, θυμίζοντας πως είχε απορρίψει το ρόλο του «Doctor Strange» γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, ότι δεν ήθελε δηλαδή να υπογράψει συμφωνία για πολλές ταινίες. Ο Φίνιξ πάντως είναι ξεκάθαρος πως δεν υπάρχει αντίστοιχη συμφωνία (ως τώρα τουλάχιστον) και μιλά για δική του θέληση. Αν μείνει σταθερός σε αυτή την άποψη, το σίκουελ θα είναι  απίθανο να μη συμβεί.