Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Χοακίν Φίνιξ στο «Τζόκερ» - cinemagazine.gr
9:13
24/7

Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Χοακίν Φίνιξ στο «Τζόκερ»

Η DC ετοιμάζει μία «εκτός σειράς» σόλο ταινία με βασικό πρωταγωνιστή τον εμβληματικό κακό της Γκόθαμ.

Από τον Πάνο Γκένα

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δηλώνει έτοιμος να περάσει μέσω της μεγάλης οθόνης στον κόσμο των κόμικς. Ο βραβευμένος με Όσκαρ θρυλικός ηθοποιός θα πει το «ναι» (εκτός απροόπτου) στη νέα παραγωγή της DC με τίτλο «Τζόκερ» και πρωταγωνιστή των Χοακίν Φίνιξ, μετατρέποντας άμεσα το πρότζεκτ σε έναν από τους πιο δυνατούς και ερμηνευτικά στιβαρούς τίτλους της επόμενης χρονιάς.

Το Hollywood Reporter επιβεβαιώνει την είδηση και μάλιστα προσθέτει πως ο ρόλος του Ντε Νίρο θα είναι ενός παρουσιαστή talk show, που δρα καταλυτικά στη «μεταμόρφωση» του Τζόκερ. Λίγες μέρες πριν, ο Φίνιξ είχε μιλήσει σχετικά με την ταινία και την απόφασή του να ερμηνεύσει τον Τζόκερ στο Collider: «Πάντα αφιερώνω χρόνο και πολύ προσοχή πριν πάρω μία απόφαση για το που θα δουλέψω. [...] Υπάρχει κάτι πολύ ελκυστικό σε αυτό και θέλω πολύ να συνεργαστούμε μαζί (σ.τ.σ. με τον σκηνοθέτη Τοντ Φίλιπς). Νομίζω πως θα είναι κάτι μοναδικό και μάλιστα με έχει τρομοκρατήσει αρκετά».

Να θυμίσουμε πως πριν από ένα χρόνο είχε πρωτοακουστεί η ιδέα μιας ταινίας Τζόκερ με πρωταγωνιστή τον Φίνιξ, ένα τολμηρό στοίχημα για το κινηματογραφικό τμήμα της DC Entertainment που όφειλε να αφήσει πίσω τις ανακοινώσεις που μοιάζουν με σπασμωδική ανταπάντηση στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και να μεθοδεύσει ένα συγκεκριμένο πλάνο ταινιών.

Μετά τη φιλόδοξη αποτυχία του «Justice League», ταινία που σκίασε τον θρίαμβο της «Wonder Woman» και λίγους μήνες πριν το «Aquaman», ο εμβληματικός κακοποιός της Γκόθαμ θα επιστρέψει στα κινηματογραφικά πλατό με τους Φίνιξ και Ντε Νίρο σε σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς («Hangover») και σενάριο του Σκοτ Σίλβερ («The Fighter»). Φήμες θέλουν την ταινία να βασίζεται στο κόμικ των Άλαν Μουρ και Μπράιαν Μπόλαντ «The Killing Joke», το οποίο σχετικά πρόσφατα είχε διασκευαστεί ως ταινία κινουμένων σχεδίων με τη φωνή του (βετεράνου) Μαρκ Χάμιλ. Σκοπός της DC είναι ένα origin του χαρακτήρα που θα τοποθετείται χρονικά στη δεκαετία του '80 και δεν θα βασίζεται στον ψηφιακό ορυμαγδό των CGI. Να θυμίσουμε πως για τον Τζόκερ είχε ακουστεί αρχικά το όνομα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ενώ στον Φοίνιξ είχε προταθεί παλιότερα τόσο ο Λεξ Λούθορ του «Batman V Superman», όσο και ο «Dr. Strange».

Παράλληλα, ο Τζάρεντ Λέτο αν και άφησε ανάμικτες εντυπώσεις στην «Ομάδα Αυτοκτονίας», συνεχίζει ως Τζόκερ στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC, σε μία προσπάθεια μάλλον να μας μπερδέψουν περισσότερο. Ας δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος...

Οι επόμενες ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντος της DC είναι τα «Aquaman» (21 Δεκεμβρίου 2018) με τα «Shazam» και «Wonder Woman 2» να ακολουθούν το 2019.