Nothing never ends! Μεγάλο τρέιλερ για την επιστροφή των «Watchmen» στο HBO - cinemagazine.gr
10:01
22/7

Nothing never ends! Μεγάλο τρέιλερ για την επιστροφή των «Watchmen» στο HBO

Δέκα χρόνια μετά την κινηματογραφική τους μεταφορά οι «Watchmen» ετοιμάζονται να αφηγηθούν τις ιστορίες τους από τη συχνότητα του ΗΒΟ.

Από τον Πάνο Γκένα

Who watches the Watchmen? Η απάντηση πολύ σύντομα ίσως να είναι... εσείς!

Μετά τα «Game of Thrones», «Westworld», «Big Little Lies», «True Detective», το  HBO έχει ακόμα έναν άσσο αφού το συνδρομητικό κανάλι πρόκειται να φιλοξενήσει τις περιπέτειες των «Watchmen». Αν και δεν έχουμε ακόμα ημερομηνία πρεμιέρας το HBO είχε κυκλοφορήσει πρόσφατα τρια αινιγματικά teaser με αναφορές στο Tales of the Black Freighter, στον Dr. Manhattan και στο Βιετνάμ ως 51η πολιτεία των ΗΠΑ (όσοι γνωρίζουν τους «Watchmen» καταλαβαίνουν).

Πίσω από τη μεταφορά κρύβεται ο Ντέιμον Λίντελοφ, δημιουργός των «LOST» και «Leftovers» (μεταξύ άλλων), ο οποίος ανοίγει τις σελίδες ενός από τα σπουδαιότερα graphic novels, του «Watchmen» των Άλαν Μουρ και Ντέιβ Γκίμπονς και ετοιμάζεται για το πιο παράτολμο βήμα της καριέρας του. Τοποθετημένο τριάντα χρόνια μετά τα γεγονότα του κόμικ, το τηλεοπτικό «Watchmen» φαίνεται πως θα κρατήσει ως έμπνευση την αισθητική και (ενδεχομένως) κάποιους χαρακτήρες από το πρωτότυπο και θα αποπειραθεί να αφηγηθεί μία νέα ιστορία.

Ο Τζέρεμι Άιρονς, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός του «Γυρίσματος της Τύχης» επιστρέφει στην τηλεόραση μετά τους «Βοργίες» και θα αναλάβει τον ρόλο του Οζιμάντιας που πλέον είναι ένας ηλικιωμένος Λόρδος. Μαζί του η βραβευμενη φέτος με Όσκαρ Β' Γυναικείου («Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει») Ρετζίνα Κινγκ, o πάλαι ποτέ «Σκληρός του Μαϊάμι» Ντον Τζόνσον και ο βραβευμένος με Όσκαρ Λούις Γκόσετ Τζ. («Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν»), οι οποίοι συμπληρώνουν το καστ των Τιμ Μπλέικ Νέλσον («Λίνκολν»), Άντελαϊντ Κλέμενς («Parade's End») και Άντριου Χάουαρντ («The Brave»). Οι επίσης βραβευμένοι με Όσκαρ Trent Reznor και Atticus Ross θα αναλάβουν τη μουσική της σειράς.

Oι Watchmen, από τα πιο γνωστά κομικ της DC έκαναν το κινηματογραφικό τους ντεμπούτο το 2009 δια χειρός Ζακ Σνάιντερ φέροντας περισσότερα από 180 εκατομμύρια δολλάρια στα αμερικανικά ταμεία. Ωστόσο, οι μετριοπαθείς αντιδράσεις από κοινό και κριτικούς έβαλαν σε σκέψεις τους παραγωγούς για ένα δεύτερο μέρος, το οποίο και αναβλήθηκε. 

Προσπαθώντας να ηρεμήσει τους φανατικούς αναγνώστες του αριστουργηματικού graphic novel των Άλαν Μουρ (κείμενο), Ντέιβ Γκίμπονς (σχέδιο) και Τζον Χίγκινς (χρώμα), ο Λίντελοφ είχε δημοσιεύσει στο instagram ένα γράμμα που αποσαφηνίζει τις προθέσεις της παραγωγής και ζητά αποδοχή στο «νέο όραμα». Στο γράμμα ο Λίντελοφ χρονογραφεί τη σχέση του με το πρωτότυπο graphic novel από όταν ήταν 12 ετών. «Αν είστε οργισμένοι που δουλεύω στο Watchmen, λυπάμαι», αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει ιδιαιτέρως απολογητικά να εξηγεί πως η σειρά δεν θα είναι διασκευή, ούτε σίκουελ, αλλά θα εμπνέεται από τις ιστορίες των Watchmen. Όσο για την πολιτική επικαιρότητα, κάνει σαφές πως το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό που περιλαμβάνει Τραμπ και Πούτιν, θα βρει χώρο στη μεταφορά.

Ο Λίντελοφ είχε αναφέρει πως όταν πρωτοδιάβασε το graphic novel του Μουρ το βρήκε «επικίνδυνο» και αυτό το συναίσθημα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη σειρά: «Ο λόγος που το κάνω είναι γιατί ζούμε σε επικίνδυνους καιρούς και χρειαζόμαστε επικίνδυνες τηλεοπτικές σειρές. Αυτό που σκεφτόμαστε για τους υπερήρωες είναι λάθος». Όσον αφορά την ταινία του Ζακ Σνάιντερ, ο Λίντελοφ θεωρεί πως έκανε ότι ο σκηνοθέτης έκανε το καλύτερο που μπορούσε στα χρονικά πλαίσια μιας ταινίας: 

«Νομίζω ότι είναι μια πολύ περίπλοκη ερώτηση. Σχεδόν δεν μπορείς να κρίνεις την ταινία καθαρά λόγω της σχέσης της με το graphic novel. Με αυτό ως δεδομένο, θεωρώ ότι ο Σνάιντερ έκανε την καλύτερη δυνατή προσαρμογή, αφου δεν αναθεώρησε πολλά πράγματα. Οι θαυμαστές του κόμικ ήθελαν μία πιστή προσαρμογή κι αυτό ακριβώς έδωσε. Με απίστευτη χάρη και δεξιοτεχνία. Νομίζω πως όσοι είχαν την απορία στο "πώς κάνεις του Watchmen μια ταινία δυόμισι ωρών;", αυτός απάντησε "Έτσι". Απλά θέλει χρόνο. Ο χρόνος θα δείξει αν η ταινία ήταν καλή ή όχι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι το πόσο εντυπωσιάστηκα προσωπικά με αυτό που πέτυχε ο Ζακ».

Μετά το teaser του Μαΐου, το HBO σέρβισε το κυρίως πιάτο αναμενόμενα στην Comic-Con, όπου και το κοινό είδε πρώτο το ολοκληρωμένο τρέιλερ της σειράς η οποία θα κυκλοφορήσει στο δίκτυο το φθινόπωρο. Δείτε το παρακάτω!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Nothing never ends! Μεγάλο τρέιλερ για την επιστροφή των «Watchmen» στο HBO
  • Nothing never ends! Μεγάλο τρέιλερ για την επιστροφή των «Watchmen» στο HBO
  • Nothing never ends! Μεγάλο τρέιλερ για την επιστροφή των «Watchmen» στο HBO