Από τον «Logan» στον «Μπόμπα Φετ»: Ο Τζέιμς Μάνγκολντ αναλαμβάνει το επόμενο «Star Wars Story» - cinemagazine.gr
9:50
25/5

Από τον «Logan» στον «Μπόμπα Φετ»: Ο Τζέιμς Μάνγκολντ αναλαμβάνει το επόμενο «Star Wars Story»

Ένας από τους πιο μυστηριώδεις χαρακτήρες της πρωτότυπης τριλογίας, αποκτά τη δική του ταινία «Star Wars».

Από τον Πάνο Γκένα

Πως σας φαίνεται ένα «Star Wars» το χρόνο; Όποια κι αν είναι η απάντηση, οι γαλαξιακές εξορμήσεις στις αίθουσες είναι γεγονός. Και μάλλον ετήσιο.

Μετά τα «Rogue One» και «Solo», τη νέα τριλογία του Ράιαν Τζόνσον και το «Επεισόδιο 9» που εκκρεμεί, το «Star Wars» διευρύνει το αφηγηματικό του σύμπαν με μία ιστορία για τον Μπόμπα Φετ, τον κυνηγό επικυρηγμένων που γνωρίσαμε στο «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται». Παρά τον μικρό, αλλα σημαντικό ρόλο του στην ταινία του 1980, ο Μπόμπα Φετ με την ιδιαίτερη στολή, το cool σκάφος και την εμμονική προσήλωση να παραδώσει τον Χαν Σολο (Χάρισον Φορντ) στον Τζάμπα, έγινε άμεσα δημοφιλής στο fanbase των «Star Wars» και μία ταινία αφιερωμένη στον χαρακτήρα του αιωρούταν ως ιδέα εδώ και χρόνια. Το 2002 η «Επίθεση των Κλώνων» του Τζορτζ Λούκας έδωσε μερικά στοιχεία για την προέλευση του χαρακτήρα, αλλά η Lucasfilm πρόκειται σύντομα να αφιερώσει ολόκληρη ταινία.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο αξιόλογος σκηνοθέτης των «Walk the Line» και «Logan» Τζέιμς Μάνγκολντ θα σκηνοθετήσει το «Star Wars story» για τον Μπόμπα Φετ, και ελπίζουμε όλοι να τον αντιμετωπίσει με την ίδια τόλμη και δημιουργικές ιδέες που επιφύλαξε στον πρόσφατο «Logan» (Υποψηφιότητα για Όσκαρ Διασκευασμένου σεναρίου). Την είδηση επιβεβαίωσε η Ντίσνεϊ, η οποία προετοιμάζει και μία ξεχωριστή ταινία για τον Όμπι-Ουάν Κενόμπι.

Μέχρι να μάθουμε περισσότερα για την προ-παραγωγή και το καστ της ταινίας, ο Μάνγκολντ θα μπει ανάμεσα στη γνωστή μονομαχία Φορντ εναντίον Φεράρι, ενώ οι φαν των «Star Wars» δεν έχουν παρά να ανυπομονούν για νεότερα σχετικά και με την τηλεοπτική σειρά που ετοιμάζουν οι δημιουργοί του «Game of Thrones».