Φύγε εσύ, ξαναέλα εσύ! Η Disney επαναπροσλαμβάνει τον Τζέιμς Γκαν για τους «Φύλακες του Γαλαξία 3» - cinemagazine.gr
9:30
18/3

Φύγε εσύ, ξαναέλα εσύ! Η Disney επαναπροσλαμβάνει τον Τζέιμς Γκαν για τους «Φύλακες του Γαλαξία 3»

Μετά την απόλυση του από τη Disney τον Ιούλιο, γεγονός που προκάλεσε άμεση αντίδραση από τους συνεργάτες του, ο Τζέιμς Γκαν επιστρέφει για το τρίτο μέρος του «Guardians of the Galaxy» της Marvel.

Από τον Πάνο Γκένα

Στο μεταξύ όμως, πρέπει να τελειώσει το «Suicide Squad 2» για λογαριασμό της DC!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο Πρόεδρος της Walt Disney Studios, Άλαν Χορν, μετά από αρκετές συναντήσεις με τον σκηνοθέτη Τζέιμς Γκαν, αποφάσισε να τον επαναπροσλάβει για το «Guardians of the Galaxy Vol.3», φανερώνοντας πως η Marvel τελικά δεν σκεφτόταν στα σοβαρά κάποιον αντικαταστάτη του όλο αυτό το διάστημα και μολονότι ο Γκαν υπέγραψε να σκηνοθετήσει το σίκουελ της «Ομάδας Αυτοκτονίας» για την «αντίπαλη» DC. 

Να θυμήσουμε πως το στούντιο οδηγήθηκε στην απόλυση του Γκαν όταν ανακαλύφθηκαν προ 10ετίας tweets του στα οποία αστειευόταν με ανέκδοτα πάνω σε θέματα όπως η παιδοφιλία και ο βιασμός. Ο σκηνοθέτης απολογήθηκε άμεσα γράφοντας στο Twitter: «Όσοι άνθρωποι ακολουθούν την καρίερα μου, ξέρουν πως όταν ξεκίνησα έβλεπα τον εαυτό μου ως προβοκάτορα, κάνοντας ταινίες και λέγοντας αστεία που πολλές φορές ήταν εξωφρενικά και κάλυπταν θέματα ταμπού. Όπως έχω ο ίδιος δηλώσει πολλές φορές δημόσια, έχω αλλάξει ως άνθρωπος, όπως και η δουλειά και το χιούμορ μου. Δεν εννοώ πως έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος, άλλα ένας πολύ διαφορετικός άνθρωπος σε σχέση με αυτό που ήμουν πριν. Σήμερα πια προσπαθώ να στηρίξω τη δουλειά μου περισσότερο με αγάπη παρά με θυμό. Οι μέρες που έκανα ή έγραφα απλά κάτι σοκαριστικό για να πάρω αντιδράσεις, έχουν τελειώσει».

Την άμεση απολογία του Γκαν συμπλήρωσαν οι αντιδράσεις των συνεργατών του, με τον Ντέιβιντ Μπαουτίστα να σχολιάζει την απόλυση λέγοντας πως «δεν είναι ΟΚ με αυτό που συνέβη» και το σύνολο των «Guardians» να ζητά επισήμως την επιστροφή του με ανοιχτή επιστολή.

Για τους θαυμαστές και φίλους:

Υποστηρίζουμε πλήρως τον Τζέιμς Γκαν. Όλοι μας συγκλονιστήκαμε από την απότομη απόλυσή του την περασμένη εβδομάδα και αφήσαμε χρόνο απόκρισης σκόπιμα αυτές τις δέκα ημέρες για να σκεφτούμε, προσευχηθούμε, ακούσουμε, κουβεντιάσουμε. Όλη αυτή την περίοδο, μας ενθάρρυνε η τεράστια υποστήριξη από πλευράς θαυμαστών και από τα μέσα ενημέρωσης που επιθυμούν να δουν τον Τζέιμς να επανέρχεται ως σκηνοθέτης της τρίτης ταινίας, και αποθαρρυνθήκαμε από εκείνους που τόσο εύκολα εξαπατήθηκαν για να πιστέψουν τις πολλές εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας που τον περιβάλλουν. (Διαβάστε όλη την επιστολή εδώ)

Ο σκηνοθέτης απάντησε στα νέα με ένα ευχαρηστήριο μήνυμα στους θαυμαστές και τη Disney. «Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων σε κάθε ένα που με υποστήριξε τους τελευταίους μήνες. Συνεχίζω να μαθαίνω και να δουλεύω στο να γίνω ο καλύτερος άνθρωπος που μπορώ. Εκτιμώ βαθιά την απόφαση της Disney και χαίρομαι που συνεχίζω να αναλαμβάνω ταινίες που εξερευνούν τους δεσμούς αγάπης που μας δένουν. Ήμουν, και θα συνεχίσω να είμαι, εξαιρετικά ταπεινός απέναντι στην αγάπη και την υποστήριξή σας. Από τα βάθη της καρδιάς μου, ευχαριστώ. Αγάπη σε όλους».

H Disney αγκάλιασε τον «άσωτο» Γκαν και οι «Φύλακες» βρήκαν ξανά τον σκηνοθέτη του «γαλαξία» τους. Υπομονή μόνο να τελειώσει με τους κακούς της Γκόθαμ.