Η Αυστραλέζα Κέιτ Σόρτλαντ συμπληρώνει το παζλ των γυναικών του «Black Widow» - cinemagazine.gr
13:43
13/7

Η Αυστραλέζα Κέιτ Σόρτλαντ συμπληρώνει το παζλ των γυναικών του «Black Widow»

Female power μπροστά και πίσω από την κάμερα για την ταινία της ηρωίδας της Marvel, την οποία υποδύεται η Σκάρλετ Γιοχάνσον. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Μία από τις μεγαλύτερες απορίες των fans του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, είναι το γιατί δεν έχει γίνει ως τώρα μια ταινία για τη «Black Widow». Ο χαρακτήρας που πρωτοϋποδυθηκε η Σκάρλετ Γιοχάνσον στο δεύτερο «Iron Man» είχε όλα τα φόντα να πάρει στην πλάτη του ένα φιλμ. Με διάσημη πρωταγωνίστρια και πιθανές «φιλικές» συμμετοχές από άλλους ήρωες της Marvel που αύξαναν ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον, μια πιθανή ταινία της «Μαύρης Χήρας» έμοιαζε σίγουρη επιτυχία. 

Τελικά αυτό δε συνέβη ως τώρα, όμως η παλιότερη δήλωση του Κέβιν Φέιτζ της Marvel πως «θα γίνει όταν έρθει η σωστή στιγμή» φαίνεται πως . Σύμφωνα με πληροφορίες του Variety, η Marvel και η Disney ανέθεσαν πρόσφατα στη σεναριογράφο Ζακ Σέιφερ να γράψει την ιστορία της ταινίας, κάτι που ήταν το πρώτο ουσιαστικό νέο από τότε που ξεκίνησε η κουβέντα γι' αυτήν. Η Σέιφερ έγινε γνωστή στο παρελθόν, όταν το σενάριό της «The Shower», που αφορούσε μια εισβολη εξωγήινων κατά τη διάρκεια ενός baby shower, βρέθηκε στη πρώτα black list των μη εγκεκριμένων σεναρίων του Χόλιγουντ και μετά τράβηξε την προσοχή της Αν Χάθαγουεϊ που της ζήτησε να γράψει τη θηλυκή εκδοχή της ταινίας «Απατεώνες και Τζέντλεμεν», το «Nasty Women» που θα κυκλοφορήσει φέτος τον Αύγουστο.

Πρόσφατα είχε διαρρεύσει πως η Marvel σκάναρε μια λίστα από γυναίκες σκηνοθέτες ώστε να διαλέξει αυτή που θα γυρίσει την ταινία. Χθες τελικά ήρθε σε συμφωνία με αυτήν που είχε ακουστεί ως η επικρατέστερη, την Αυστραλέζα Κέιτ Σόρτλαντ («Τα Παιδιά του Πολέμου», «Berlin Syndrome»). Έτσι, η «Black Widow» θα είναι το πρώτο της μεγάλο project της εταιρίας στο οποίο σκηνοθεσία, σενάριο και πρωταγωνιστικός ρόλος καλύπτονται από γυναίκες. 
 
Ως τότε, η Γιοχάνσον υποδύεται τον χαρακτήρα της «Black Widow» στο τελευταίο «Avengers» που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2019