Η Γκαλ Γκαντότ παρουσιάζει τη ζωή και το έργο της Ιρένα Σέντλερ - cinemagazine.gr
10:11
14/10

Η Γκαλ Γκαντότ παρουσιάζει τη ζωή και το έργο της Ιρένα Σέντλερ

Η γνωστή ηθοποιός θα αναλάβει την παραγωγή και τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την ιστορία μιας αληθινής wonder woman του 20ου αιώνα.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η Ιρένα Σέντλερ ήταν κοινωνική λειτουργός από την Πολωνία και μέλος της αντίστασης κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της χώρας. Μαζί με τους συνεργάτες της κατάφερε να βγάλει από το Γκέτο της Βαρσοβίας και να σώσει 2.500 παιδιά εβραϊκής καταγωγής. Όταν η δράση της έγινε γνωστή, συνελήφθη από τη Γκεστάπο, βασανίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο αλλά κατάφερε να δραπετεύσει, χωρίς να αποκαλύψει στοιχεία για τα άλλα μέλη της αντίστασης.

Η ίδια πέθανε το 2008, στα 98 της χρόνια, ένα χρόνο αφότου είχε προταθεί για Νόμπελ Ειρήνης, όχι μόνο για την προσφορά της σε παιδιά και κρατούμενους κατά τη διάρκειά του Β' Παγκοσμίου αλλά και για τη συνολική της δράση ως το τέλος της ζωής της. Η ιστορία εμπνέει την ηθοποιό Γκαλ Γκαντότ για να αποτελέσει τη βάση του πρώτου φιλμ της εταιρίας παραγωγής που η ίδια δημιούργησε. Το «Irena Sendler» λοιπόν θα έχει ως επίκεντρο τα γεγονότα κατά τη διάρκεια του πολέμου, με τη Γκαντότ να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η δράση της Σέντλερ καταγράφηκε και σε μια τηλεταινία με τίτλο «The Courageous Heart of Irena Sendler» που κυκλοφόρησε έναν χρόνο μετά το θάνατό της, το 2009, με την Άννα Πάκουιν να την υποδύεται τότε.