Τρέιλερ για το αποκατεστημένο και επετειακό «In the Mood for Love» - cinemagazine.gr
10:56
17/9

Τρέιλερ για το αποκατεστημένο και επετειακό «In the Mood for Love»

Είκοσι χρόνια (κιόλας;!) από το ατμοσφαιρικό αριστούργημα του Γουόνγκ Καρ-Βάι και μια ένδοξη 4Κ αποκατάσταση περιμένει, λίαν συντόμως, τους λάτρεις.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Από το αξέχαστο «βηματικό» μουσικό μοτίβο, μέχρι την πανδαισία των φορεμάτων της Μάγκι Τσουνγκ κι από την σκηνοθεσία του βλέμματος, μέχρι την τελετουργία του άφταστου έρωτα, το «In the Mood for Love» σφράγισε μεμιάς το μπάσιμο του 21ου αιώνα και την φιλμογραφία του σκηνοθέτη του. Τώρα, μαζί με όλα τα υπόλοιπα έργα του, τα όχι και τόσο λιγότερο διακεκριμένα, η υψηλή μεταχείριση της 4Κ αποκατάστασης έφτασε. Κι ένας θεός ξέρει πώς περιμένουμε να μας αποκαλυφθούν εκ νέου οι κόσμοι του Γουόνγκ Καρ Βάι. 

Οι επτά ταινίες («Chungking Express», «As Tears Go By», «Days of Being Wild», «Fallen Angels», «Happy Together», «The Hand» - από το «Eros» του 2004 - και βέβαια το «In the Mood for Love») θα αποκαλυφθούν στις 4 Δεκεμβρίου στο Λίνκολν Σέντερ στη Νέα Υόρκη. Θα ακολουθήσει παγκόσμια κυκλοφορία. Τα ακόμα ωραιότερα νέα είναι ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε ως τον Δεκέμβριο, διότι στο 58ο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης η ταινία θα προβληθεί online.

Απολαύστε το τρέιλερ της αποκατεστημένης κόπιας, αποκατάστασης που κράτησε 5 ολόκληρα χρόνια και χρειάστηκε την συνεργασία της Criterion, της L' Immagine Ritrovata και του δημιουργού!