Ο Ίντρις Έλμπα εκμοντερνίζει την «Παναγία των Παρισίων» - cinemagazine.gr
10:44
24/5

Ο Ίντρις Έλμπα εκμοντερνίζει την «Παναγία των Παρισίων»

Η πασίγνωστη ιστορία του Ουγκώ μεταφέρεται στο σήμερα σε ένα πρότζεκτ που φαίνεται να έχει αναλάβει προσωπικά ο γνωστός ηθοποιός. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Ίντρις Έλμπα δείχνει εδώ και καιρό πως ενδιαφέρεται για τη σκηνοθεσία και παραγωγή ταινιών και όχι μόνο να βρίσκεται μπροστά από την κάμερα. Τον περασμένο Ιανουάριο έκανε πρεμιέρα στο Sundance η πρώτη του σκηνοθετική δουλειά, το «Yardie», ενώ πρόσφατα ήταν παραγωγός σε μια ταινία γυρισμένη για το Netflix, στην οποία πρωταγωνιστούσε παράλληλα, το «Turn Up Charlie». Τώρα θα ξανασυνεργαστεί με το Netflix για κάτι πολύ πιο φιλόδοξο. 

Συγκεκριμένα, ο Έλμπα θα σκηνοθετήσει και θα πρωταγωνιστήσει σε ένα μιούζικαλ που θα αποτελεί μια σύγχρονη εκδοχή της «Παναγίας των Παρισίων», της κλασικής ιστορίας που έγραψε ο Βίκτορ Ουγκό και την έχουμε δει αρκετές φορές κατά το παρελθόν στον κινηματογράφο. Επίσης, πέρα από τον ρόλο του συμπαραγωγού, ο Έλμπα θα γράψει και νέα μουσική για την ταινία, ενώ το σενάριό της ολοκληρώνεται αυτό τον καιρό από τον Μάικλ Μίτνικ («The Current War», «The Giver») και το οποίο φέρνει τον Κουασιμόδο και την Εσμεράλδα στην εποχή μας. 

Ο Έλμπα λογικά θα κρατήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, του Κουασιμόδου, σε μια ιστορία που έχει εμπνεύσει μερικές έξοχες κινηματογραφικές διασεκυές, όπως το φιλμ του Γουίλιαμ Ντίτερλε το 1939 (με τον Τσαρλς Λότον στο βασικό ρόλο) αλλά και την animated διασκευή της Ντίσνεϊ το 1996. Σύντομα θα υπάρξουν περισσότερες ανακοινώσεις από το Netflix, σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας.