Τρέιλερ «Idiot Prayer»: Ο Νικ Κέιβ ηχογράφησε ολομόναχος ένα κονσέρτο - cinemagazine.gr
10:58
14/7

Τρέιλερ «Idiot Prayer»: Ο Νικ Κέιβ ηχογράφησε ολομόναχος ένα κονσέρτο

Μεσούσης της πανδημίας, ο ακατάβλητος καλλιτέχνης, μαζί με αυτούς που τον χρειάζονται, θριαμβεύει. Έστω και με τις αποστάσεις δεόντως διατηρούμενες.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Στην φλέβα του «20.000 Μέρες στη Γη» και «One More Time With Feeling», ο Νικ Κέιβ επιστρέφει με ένα live που όμοιό του δεν πρέπει να έχει υπάρξει. Εν μέσω μιας πανδημίας που δεν δείχνει σημάδια κόπωσης (και δεν την βοηθάμε και να φύγει είναι αλήθεια), ο καλλιτέχνης πήγε με δρακόντεια μέτρα υγειονομικής ασφαλείας στο Alexandra Palace στο Λονδίνο, όπου ηχογράφησε ολομόναχος ένα κονσέρτο.

Το «Idiot Prayer» δεν έχει τίποτα συνηθισμένο πάνω του, ούτε καν το να έχει τον Κέιβ να...τραγουδά. Αντ΄αυτού, σ' ένα περιβάλλον απογυμνωμένο πλήρως, μεταφορικά και κυριολεκτικά, απαγγέλει τους στίχους υλικού του από όλη του την διαδρομή, προσωπική, Bad Seeds και Grinderman.

Όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου, παρόντες μόνον οι φύλακες υγειονομικής ασφαλείας, ο διευθυντής φωτογραφίας Ρόμπι Ράιαν («Η Ευνοοούμενη»), το βασικό προσωπικό κινηματογράφησης, τα θερμόμετρα, οι μάσκες και τα απολυμαντικά. «Μαζί δημιουργήσαμε κάτι πολύ παράξενο και πολύ όμορφο, που μίλησε για την αβεβαιότητα της ιστορικής στιγμής, αλλά ποτέ δεν υπέκυψε σε αυτήν», λέει ο Αυστραλός.

Το φιλμ θα βγει σε streaming στις 23 Ιουλίου,σε τρεις διαφορετικές ζώνες ώρας, μία για την Αμερική, μία για την Ευρώπη και μία για την Ασία και την Αυστραλία. Ευχαριστούμε εκ προοιμίου, για την παρουσία, για το υλικό αλλά και την αμφισβήτηση, όχι μόνο των κλασικών προτύπων του πώς γίνεται ένα live, αλλά και του ότι η ανθρώπινη έκφραση δεν περιορίζεται. Ελπίζεις και να μην πάψει ποτέ να ενδιαφέρει και τον καθένα μας η καλλιτεχνημένη έκφραση του άλλου.