Τρέιλερ: Ο Τιμοτέ Σαλαμέ πρωταγωνιστής σε «Hot Summer Nights» - cinemagazine.gr
10:58
27/6

Τρέιλερ: Ο Τιμοτέ Σαλαμέ πρωταγωνιστής σε «Hot Summer Nights»

Όχι ακριβώς το νέο φιλμ του πρωταγωνιστή του «Call Me by Your Name», αλλά μια ανάλαφρη εφηβική περιπέτεια που μετά από ένα (περίπου) χρόνο στο «ψυγείο», κυκλοφορεί στους κινηματογράφους. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «Hot Summer Nights» είναι η πρώτη ταινία του σκηνοθέτη/σεναριογράφου Ελάιτζα Μπίνουμ που προσπάθησε να κολυμπήσει κατευθείαν στα βαθιά, χωρίς να έχει κάνει στο παρελθόν κάποιο (επίσημο τουλάχιστον) μικρού μήκους φιλμ ή διαφημιστικό. Ο ίδιος έγραψε το σενάριο της ταινίας το 2013, χρονιά που μπήκε στην περίφημη Black List, τη λίστα με τα καλύτερα σενάρια της χρονιάς που δεν αναπτύχθηκαν σε ταινία. 

Ο Μπίνουμ για καιρό προσέγγιζε νέους σκηνοθέτες με σκοπό να γυρίσουν το σενάριό του σε περίπτωση που τελικά έβρισκε χρηματοδότη, αλλά τελικά αποφάσισε να τελειώσει τη δουλειά μόνος του. Γύρισε την ταινία του στα τέλη του 2016, με πρωταγωνιστές τον άγνωστο ακόμη Τιμοτέ Σαλαμέ («Call Me by Your Name») και τη Μάικα Μονρόε («It Follows») και αυτή πρωτοπαρουσιάστηκε στο περσινό φεστιβάλ του Τέξας, South by Southwest, στις αρχές του 2017. 

Η πάντα δραστήρια A24 αγόρασε τα δικαιώματα της ταινίας, κρατώντας την για το φετινό καλοκαίρι, έχοντας πλέον το ατού ότι μπορεί να τη διαφημίσει ως «τη νέα ταινία του Τιμοτέ Σαλαμέ» μετά το buzz που απέκτησε ο τελευταίος με τη συμμετοχή του στο «Call me by Your Name». Το φιλμ έχει ένα χορταστικό τρέιλερ και διαδραματίζεται στις αρχές της δεκαετίας του 90, με τον Σαλαμέ να παίζει έναν ντροπαλό νεαρό που μετακομίζει σε καινούριο μέρος και βγαίνει από το καβούκι όταν συνεργάζεται με έναν εντελώς διαφορετικό τύπο ξεκινώντας να πουλά ναρκωτικά, ενώ παράλληλα ερωτεύεται την αδερφή του. 

Με το όλο concept να παραπέμπει σε ανάλαφρη καλοκαιρινή εμπειρία και μαζί με το όνομα που έχτισε πλέον ο πρωταγωνιστή, ένα φιλμ που μπορεί να μην το ακούγαμε ποτέ, έρχεται σύντομα κοντά μας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Τρέιλερ: Ο Τιμοτέ Σαλαμέ πρωταγωνιστής σε «Hot Summer Nights»
  • Τρέιλερ: Ο Τιμοτέ Σαλαμέ πρωταγωνιστής σε «Hot Summer Nights»