Το Hollywood Reporter επιλέγει τις χειρότερες ταινίες της δεκαετίας - cinemagazine.gr
14:05
11/12

Το Hollywood Reporter επιλέγει τις χειρότερες ταινίες της δεκαετίας

Εννοείται πως δεν υπάρχουν μόνο λίστες με καλύτερα, για πολλούς η αληθινή πρόκληση είναι να βρουν τον πάτο του βαρελιού.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Αν οι λίστες με τις καλύτερες ταινίες ενός μεγάλου διαστήματος, όπως μια δεκαετία, μπορούν να προκαλέσουν αντιγνωμίες, η αλήθεια είναι πως οι επιλογές μαζεύονται μέσα από μια μετρήσιμη χοάνη ταινι΄ν που προκύπτουν από τα καλύτερα κάθε χρονιάς. Εκεί όμως που γίνεται το πραγματικό χάος είναι όταν κάποιος θέλει να ψάξει τα χειρότερα της δεκαετίας, όντως αναγκασμένος να βουτήξει σε τόνους ανούσιου περιεχομένου για να βρει τα καθιζήματα. 

Είναι γενικώς αμφίσημη η έννοια «χειρότερα» καθώς μπορεί να συμπεραλβάνει εξίσου ταινίες που τεχνικά και αφηγηματικά είναι χειρότερες και από ερασιτεχνικές καθώς και ταινίες που οι προσδοκίες του κοινού ήταν πολύ διαφορετικές από αυτό που είδαν. Ο κριτικός του Hollywood Reporter, Φρανκ Σεκ, έφτιαξε μια δεκάδα που περιέχει και τις δύο κατηγορίες ταινιών, προσπαθώντας να μαζέψει είδη, ηθοποιούς και ένα γενικώς συντηρητικό σινεμά που θα ήθελε να εξαφανιστεί σταδιακά. 

Σύμφωνα με τον πρόλογο του άρθρου, θεωρήθηκε ανούσιο να υπάρχουν μέσα κάποιες από τις άπειρες περιπτώσεις sequels, remakes και reboots, εκεί που η αλήθεια είναι συγκεντρώνονται θα χρειάζονταν κατοστάδα για να χωρέσουν όλες οι περιπτώσεις κακού σινεμά. 

Δείτε παρακάτω τη λίστα με τα 10 χειρότερα (με αλφαβητική, όχι αξιολογική σειρά):

Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)

 Άνταμ Σάντλερ (Τα Άπαντα)

 Cowboys and Aliens (2011)

 The Emoji Movie (2017)

 Fifty Shades (όλη η τριλογία)

 The Human Centipede (όλη η τριλογία)

 The Last Airbender (2010)

 Movie 43 (2013)

 This Means War (2012)



Valentine's Day (2010)