Τρέιλερ «Hillbilly Elegy»: Γκλεν Κλοουζ και Έιμι Άνταμς για Όσκαρ στο αμερικανικό έπος του Ρον Χάουαρντ - cinemagazine.gr
14:10
15/10

Τρέιλερ «Hillbilly Elegy»: Γκλεν Κλοουζ και Έιμι Άνταμς για Όσκαρ στο αμερικανικό έπος του Ρον Χάουαρντ

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα βιβλία κοινωνικής κριτικής που γράφτηκαν στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, πήρε το δρόμο της κινηματογραφικής μεταφοράς με τη συνδρομή του Netflix. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «Hillbilly Elegy: A Memoir of a Family and Culture in Crisis» είναι ένα βιβλίο που γράφτηκε το 2016 από τον Τζ. Ντ. Βανς και αμέσως συμπεριλήφθηκε στη λίστα των best-sellers των New York Times για τη χρονιά. Βοήθησε σε αυτό ότι η χώρα βρισκόταν σε τροχιά εκλογών καθώς το θέμα του που ήταν η σταδιακή παρακμή της οικογένειάς του και κατ' επέκταση της κοινωνικής του τάξης, αυτής των λευκών μεσοαστών που βοήθησαν αρκετά στην πρόσφατη εκλογή του Τραμπ.

Ο Βανς ξεκινά μια περιήγηση στις μεταπολεμικές ΗΠΑ, όταν οι παππούδες του ξεκίνησαν φτωχοί αλλά με ελπίδες για μια καλύτερη ζωή και θεώρησαν ως σημάδι κοινωνικής καταξίωσης το ότι ο εγγονός τους,  ο ίδιος ο συγγραφέας, σπούδασε και αποφοίτησε από το Γέιλ. Μετά την επιφανειακή αυτή εξιστόρηση, αναλύει πως όλα τα πρόσωπα της οικογένειάς του δεν ξέφυγαν ποτέ από τα συμπλέγματα που τους έδωσε η νέα τους, θεωρητικά προοδευτική, ζωή με αποτέλεσμα η εικόνα τους με τα χρόνια να συμβολίζει περισσότερο κοινωνική παρακμή παρά το αντίθετο.

Τα δικαιώματα του βιβλίου πωλήθηκαν στην εταιρία παραγωγής του Ρον Χάουαρντ το 2017, με τον ίδιο να περιμένει υπομονετικά για να βρει το χρόνο και τα χρήματα να κάνει την ταινία όπως θέλει. Άφησε στην πορεία τις σκέψεις για μεγάλη οθόνη βρίσκοντας συνοδοιπόρο το Netflix που ανέλαβε τη χρηματοδότηση και φυσικά τη διανομή της ταινίας, χωρίς να έχει φέτος την «υποχρέωση» της παραδοσιακής διανομής λόγω πανδημίας.

Η ταινία προγραμματίστηκε για το τέλος του Νοέμβρη και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν οι Έιμι Άνταμς και Γκλεν Κλόουζ, που μαζί με τον Γκάμπριελ Μπάσο αποτελούν τις τρεις γενιές της ίδιας οικογένειας. Οι δυο γυναίκες έχουν αρκετές δυνατές σκηνές όπως φαίνεται στο τρέιλερ, ο Ρον Χάουαρντ έχει ξαναστείλει αρκετές φορές ηθοποιούς του στα Όσκαρ, είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο και φέτος. 

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ