Ένας πανσεξουαλικός «Χάνιμπαλ» στο μενού για πιθανή 4η σεζόν; - cinemagazine.gr
10:02
13/7

Ένας πανσεξουαλικός «Χάνιμπαλ» στο μενού για πιθανή 4η σεζόν;

Σε ένα διαδικτυακό reunion συντελεστών του τηλεοπτικά ορεξάτου «Χάνιμπαλ», ο δημιουργός Μπράιαν Φούλερ και το καστ μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για πιθανή συνέχεια.

Από τον Πάνο Γκένα

Τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται έντονη κουβέντα για τον τηλεοπτικό «Χάνιμπαλ» με πρωταγωνιστή τον Μαντ Μίκελσεν, λόγω της νέας μετάδοσης της σειράς από το Netflix. Μήπως, όμως, η έντονη κουβέντα κρύβει «ορέξεις» και για μία προσδοκώμενη συνέχεια;

Στο virtual reunion των συντελεστών που οργάνωσε το Nerdist, εμφανίστηκε σύσσωμη η δημιουργική ομάδα της σειράς και παρότι δεν επιβεβαιώθηκε ένας νέος, τέταρτος κύκλος, ο Μπράιαν Φούλερ σχολίασε πως μία νέα σεζόν θα εξερευνούσε περισσότερο, την δυναμική του πρωταγωνιστικού ζευγαριού Μανς Μίκελσεν (Χάνιμπαλ) και Χιου Ντάνσι (Γουίλ Γκράχαμ).

«Από την πρώτη μας συνάντηση, o Μαντς επαναπροσδιόρισε τον χαρακτήρα αμέσως για 'μένα γιατί είναι ο διάβολος. Είναι κάποιος που βρίσκεται στον κόσμο μας και παράλληλα εκτός αυτού. Για 'μένα, λοιπόν, ο διάβολος είναι πανσεξουαλικός», δήλωσε ο Φούλερ. «Νομίζω πως ο Γουίλ Γκράχαμ είναι ετεροφυλόφιλος, αλλά η σεξουαλικότητα είναι ρευστή και νομίζω πως θα πρέπει να κάνουμε μία κουβέντα, να κάτσουμε και να βρούμε την πιο αυθεντική έκφραση της σχέσης τους τώρα». Ο Φούλερ, επισήμανε μάλιστα την ερώτηση του Γουίλ στην Δρ. Μπεντέλια Ντι Μοριέ (Τζίλιαν Άντερσον) που ακούστηκε στο τελευταίο επεισόδιο: «Είναι ο Χάνιμπαλ ερωτευμένος μαζί μου;».

Ανεξάρτητα από την κατεύθυνση της σειράς, ο Φούλερ εμφανίστηκε ελπιδοφόρος για το ενδεχόμενο μιας συνέχειας. Να θυμίσουμε πως τον Μάιο του 2017, ο Φούλερ είχε δηλώσει πως «συνομιλώ με την εκτελεστική παραγωγό του "Hannibal" Μάρθα Ντε Λαουρέντις. Έχω επίσης συνομιλίες με τους Μαντς [Μίκελσεν] και Χιου [Ντάνσι]. Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι με την προοπτική επιστροφής στην ιστορία. Υπάρχουν σίγουρα κάποια εμπόδια, αλλά τα δικαιώματα [σ.τ.σ. της "Σιωπής των Αμνών"] επανέρχονται στη Μάρθα τον Σεπτέμβριο» διαβεβαιώνοντας πως «έχω μια εξαιρετική ιδέα για τον τέταρτο κύκλο... Υπάρχει ένα ενδιαφέρον επόμενο κεφάλαιο στη σχέση μεταξύ Γουίλ Γκράχαμ και Χάνιμπαλ Λέκτερ που θα ήταν συναρπαστικό να δούμε. Την έχω ήδη μοιραστεί με τους ηθοποιούς και τους άρεσε. Υπάρχει μια υποπλοκή σχετικά με τον χαρακτήρα της Κέιτι Ίζαμπελ , τη Μαργκό Βέρτζερ, που έχει τον έλεγχο της βιομηχανίας κρέατος Verger. Θέλω να είναι σαν τη Τζόαν Κρόφορντ και τη σχέση της με την Pepsi».

Το επιβλητικό, γοητευτικό «Χάνιμπαλ» έστρωσε τελευταίο τραπέζι το 2015 με παρακαταθήκη μερικές από τις πιο εικοναλατρικές, σπουδαίες εικαστικές σκηνές που αντίκρισαν τα μάτια μας στη μικρή οθόνη. Όποιος έχει παρακολουθήσει την σειρά, ξέρει πως κάθε επεισόδιο του «Χάνιμπαλ» ήταν ένα οπτικό σοκ, μια θαρραλέα αισθητική προσέγγιση για το τηλεοπτικό κοινό.  Άφατης ομορφιάς και εξαιρετικής σύλληψης, το γκροτέσκο «Χάνιμπαλ» ολοκλήρωσε το γεύμα του σε τρεις κύκλους, αλλά ο δημιουργός του Μπράιαν Φούλερ και οι φανατικοί της σειράς δεν έπαψαν να ελπίζουν σε μία συνέχεια. 

Δείτε στη συνέχεια το βίντεο του reunion. Λέτε η διαδικτυακή πλατφόρμα να «ξαναζεστάνει» τις γαστριμαργικές περιπέτειες του κανιβαλικού γιατρού;