Τρέιλερ: Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ είναι ο «Halston» σε πατρόν υψηλής (τηλεοπτικής) ραπτικής - cinemagazine.gr
9:46
5/5

Τρέιλερ: Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ είναι ο «Halston» σε πατρόν υψηλής (τηλεοπτικής) ραπτικής

Μόδα, Studio 54, λάμψη και καταχρήσεις. Το φιλόδοξο «Halston» του πάπα της μικρής οθόνης, Ράιαν Μέρφι, κυκλοφόρησε τρέιλερ και έρχεται 14 Μαΐου στο Netflix.

Από τον Πάνο Γκένα

Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ μεταμορφώνεται στον αναμορφωτή μόδιστρο Ρόι Φρόγουικ, γνωστότερο ως «Halston», για την μίνι-σειρά 5 επεισοδίων που ετοίμασε ο Ράιαν Μέρφι. Το «Halston» σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία του Μέρφι με την Killer Films της σπουδαίας παραγωγού Κριστίν Βασόν, η οποία έχει σφραγίσει με τόλμη, ανεξάρτητο πνεύμα και queer ευαισθησία το σινεμά των τελευταίων 20+ χρόνων. Αναλογιστείτε τίτλους που φέρουν την υπογραφή της: «Velvet Goldmine», «Ο Παράδεισος είναι Μακριά» και «Carol» του Τοντ Χέινς, «Happiness» του Τοντ Σόλοντζ, «Boys Don’t Cry» της Κίμπερλι Πιρς,«Hedwig and the Angry Inch» του Τζον Κάμερον Μίτσελ, «Kids» του Λάρι Κλαρκ κ.α.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του Netflix:

Το όνομά του έχτισε μια αυτοκρατορία. Το στιλ του καθόρισε μια εποχή. Ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας Χάλστον εκτοξεύεται στη δόξα προτού εκτροχιαστεί η ζωή του. Το HALSTON, με πρωταγωνιστή τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, αφηγείται την άγνωστη ιστορία της εκρηκτικής ανόδου και πτώσης του πρώτου Αμερικανού σελέμπριτι σχεδιαστή μόδας.

Κομμάτι του αμύθητου συμβολαίου 300 εκατομμυρίων δολαρίων που υπέγραψε ο τηλεοπτικός παραγωγός των επιτυχιών «Nip/Tuck», «Glee», «American Horror Story», «American Crime Story», «Feud» και «Pose» με το Netflix για τη δημιουργία τηλεοπτικών σειρών σε βάθος πενταετίας, το «Halston» αποτελεί το επόμενο βήμα του μετά τα (μέτρια) «The Politician», «Ratched» και «Hollywood».

 

 

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ντάνιελ Μίναχαν που έχει εμπειρία και εξαιρετικά δείγματα στα «Six Feet Under», «Deadwood», «True Blood» και «Game of Thrones», ενώ μαζί με τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ θα συμπρωταγωνιστούν οι Ρόρι Κάλκιν (θα υποδύεται τον σκηνοθέτη Τζόελ Σουμάχερ), Ρεμπέκα Νταβάν, Τζιανφράνκο Ροντρίγκεζ και η Κρίστα Ροντρίγκεζ στο ρόλο της Λάιζα Μινέλι.

Πριν δυο χρόνια, το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας είχε προβάλει στο τμήμα ICONS το ντοκιμαντέρ «Χάλστον, ο Άνθρωπος που Κέντησε μια Αυτοκρατορία» του Φρέντερικ Τσενγκ. Σύμφωνα με το κείμενο του ωρολογίου προγράμματος:

Μια πραγματική βόμβα υψηλής ραπτικής που εξερράγη στην καρδιά της Νέας Υόρκης, ο Χάλστον έζησε το αμερικανικό όνειρο διασχίζοντας με μια ανάσα την απόσταση από την πληκτική Άιοβα μέχρι τις ξέφρενες νύχτες του Studio 54 και τα πιο λαμπερά μητροπολιτικά ντεφιλέ. Απλές γραμμές, ακριβά υφάσματα, πρωτοποριακή αντίληψη του prêt a porter, έφεραν φήμη και χρήμα αλλά όχι την γνώση ότι η ανυποψίαστη Τέχνη καταβαραθρώνεται όταν νομίζει πως η συνεργασία της με τον κόσμο των σκληρών επιχειρήσεων μπορεί να είναι επικερδής.

Η ταινία προβλήθηκε παρουσία του Τζορτζ Χάλστον Φρόουγικ, της σχεδιάστριας μόδας Ορσαλίας Παρθένη και της δημοσιογράφου Έφης Φαλίδα.

Αν κρίνουμε από το τρέιλερ, ο ΜακΓκρέγκορ φαίνεται ιδανικός στον ρόλο με τον Μέρφι να μας επιφυλάσσει μία ηδονιστική κατάβαση στη Νέα Υόρκη των '70s. Να θυμίσουμε πως τα επόμενα σχέδια του μεγαλοπαραγωγού περιλαμβάνουν μία τηλεοπτική προσαρμογή του κλασικού μιούζικαλ «A Chorus Line», μία σειρά για την Μαρλέν Ντίτριχ με τη μούσα του Τζέσικα Λανγκ και δυο ντοκιμαντέρ (το ένα εκ των οποίων θα αφορά τον Άντι Γουόρχολ).

Δείτε το τρέιλερ της σειράς «Halston» που αναμένεται στο Netflix 14 Μαΐου