9:53
13/2

Η Μάγκι Τζίλενχαλ σκηνοθετεί τη «Χαμένη Κόρη» της Έλενα Φεράντε

Ντεμπούτο για την διάσημη ηθοποιό στον χώρο της σκηνοθεσίας με το επίσης διάσημο βιβλίο της «άγνωστης» Ιταλίδας συγγραφέως και πρωταγωνίστρια την Ολίβια Κόλμαν.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Η Έλενα Φεράντε, μια από τις πιο αινιγματικές φυσιογνωμίες της σύγχρονης πεζογραφίας, έχει από τη μια επιτύχει την παγκόσμια αναγνώριση με την «Τετραλογία της Νάπολι» κι από την άλλη την απόλυτη αινιγματικότητα μιας και κανείς δεν ξέρει τον άνθρωπο πίσω από το...ψευδώνυμο που το «Έλενα Φεράντε» είναι. Θεωρίες, συνωμοσίες, «αποκαλύψεις», ακόμα και διπλωματικές εργασίες γράφονται πάνω στην επιλογή ενός ανθρώπου να κρυφτεί στην εποχή της σοσιομιντιακής διαφάνειας. Κι έτσι πάντως, η Φεράντε είναι μια από τις ηχηρότερες ζώσες φωνές της παγκόσμιας πεζογραφίας.

Στα...δικά μας, η 42χρονη Μάγκι Τζίλενχαλ, 28 χρόνια από το ερμηνευτικό της ντεμπούτο, μετά από μια εκλεκτική φιλμογραφία στα χέρια εκλεκτών δημιουργών (Σέιλς, Νόλαν, Τζόνζι, Στόουν, Νιούελ, Κλούνεϊ), κόλλησε το μικρόβιο κι απόφάσισε να μεταβεί πίσω από το βιζέρ, αναλαμβάνοντας μάλιστα και το σενάριο! Πρώτη της ύλη θα είναι «Η Χαμένη Κόρη» της Έλενα Φεράντε.

Η ιστορία του βιβλίου περιγράφει την ιστορία μιας διαζευγμένης καθηγήτριας πανεπιστημίου, αφοσιωμένης πλήρως στις δύο κόρες και την δουλειά της. Όταν όμως εκείνες φύγουν για να ζήσουν με τον πατέρα τους εκείνη μοιάζει να ελευθερώνεται. Φεύγοντας για διακοπές στη Νότια Ιταλία αισθάνεται την ξεγνοιασιά της να λήγει μετά την επαφή της με μια οικογένεια που θα της θυμίσει δύσκολες μνήμες και επιλογές που την έφεραν ως εδώ.

Για τον δύσκολο ρόλο της Λήδας, η Ολίβια Κόλμαν θα μας αποδείξει ότι μαζί με το κωμικό της δαιμόνιο, παίζει στα δάχτυλα και την δραματική ερμηνεία γύρω από την γυναικεία φύση, τη μητρότητα και τις επιλογές που σφραγίζουν μια ζωή.