Η Μάγκι Τζίλενχαλ ξεκινά γυρίσματα στις Σπέτσες για την «Χαμένη Κόρη» της Έλενα Φεράντε - cinemagazine.gr
9:53
18/9

Η Μάγκι Τζίλενχαλ ξεκινά γυρίσματα στις Σπέτσες για την «Χαμένη Κόρη» της Έλενα Φεράντε

Στην Ελλάδα βρίσκεται η Μάγκι Τζίλενχαλ για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, διασκευή του διάσημου βιβλίου της «άγνωστης» Ιταλίδας συγγραφέα, με πρωταγωνίστριες τις Ολίβια Κόλμαν και Ντακότα Τζόνσον.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Απο Ιταλία... Ελλάδα!

Η Μάγκι Τζίλενχαλ βρίσκεται στις Σπέτσες για τα γυρίσματα της ταινίας «Η Χαμένη Κόρη», πρώτη απόπειρά της πίσω από τον φακό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ποσειδώνιο της Ντάπιας θα αποτελεί το βασικό σκηνικό των γυρισμάτων, ενώ αναμένεται η παραγωγή να αναζητήσει βοηθητικούς ηθοποιούς μεταξύ των Σπετσιωτών. Στο βασικό καστ της ταινίας συναντάμε την βραβευμένη με Όσκαρ «ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, Ολίβια Κόλμαν, τη Ντακότα Τζόνσον («50 Αποχρώσεις του Γκρι»), τον σύντροφο της Τζίλενχαλ, Πίτερ Σάρσγκαρντ («Μία Κάποια Εκπαίδευση»), την Τζέσι Μπάκλεϊ του πρόσφατου «Σκέφτομαι να Βάλω Τέλος» και τον Πολ Μέσκαλ («Normal People»).

Η «Χαμένη Κόρη» βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Έλενα Φεράντε, μιας από τις πιο αινιγματικές φυσιογνωμίες της σύγχρονης πεζογραφίας. Από τη μια έχει επιτύχει παγκόσμια αναγνώριση με την «Τετραλογία της Νάπολι» κι από την άλλη την απόλυτη αινιγματικότητα μιας και κανείς δεν ξέρει τον άνθρωπο πίσω από το ψευδώνυμο «Έλενα Φεράντε». Θεωρίες, συνωμοσίες, «αποκαλύψεις», ακόμα και διπλωματικές εργασίες γράφονται πάνω στην επιλογή ενός ανθρώπου να κρυφτεί στην εποχή της σοσιομιντιακής διαφάνειας. Κι έτσι πάντως, η Φεράντε είναι μια από τις ηχηρότερες ζώσες φωνές της παγκόσμιας πεζογραφίας.

Στα δικά μας, η 42χρονη Μάγκι Τζίλενχαλ, 28 χρόνια από το ερμηνευτικό της ντεμπούτο, μετά από μια εκλεκτική φιλμογραφία στα χέρια δημιουργών όπως οι Σέιλς, Νόλαν, Τζόνζι, Στόουν, Νιούελ, Κλούνεϊ, κόλλησε το μικρόβιο κι απόφάσισε να μεταβεί πίσω από το βιζέρ, αναλαμβάνοντας μάλιστα και το σενάριο.

Το βιβλίο περιγράφει την ιστορία μιας διαζευγμένης καθηγήτριας πανεπιστημίου, αφοσιωμένης πλήρως στις δύο κόρες και την δουλειά της. Όταν όμως εκείνες φύγουν για να ζήσουν με τον πατέρα τους εκείνη μοιάζει να ελευθερώνεται. Φεύγοντας για διακοπές στη Νότια Ιταλία αισθάνεται την ξεγνοιασιά της να λήγει μετά την επαφή της με μια οικογένεια που θα της θυμίσει δύσκολες μνήμες και επιλογές που την έφεραν ως εδώ. Οι Σπέτσες θα χρησιμοποιήσουν ως η «εικόνα» της Νότιας Ιταλίας.

Για τον δύσκολο ρόλο της Λήδας, η Ολίβια Κόλμαν θα μας αποδείξει ότι μαζί με το κωμικό της δαιμόνιο, παίζει στα δάχτυλα και την δραματική ερμηνεία γύρω από την γυναικεία φύση, τη μητρότητα και τις επιλογές που σφραγίζουν μια ζωή.