Μεσάνυχτα και κάτι... Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ετοιμάζει σειρά τρόμου για το Netflix - cinemagazine.gr
9:41
15/5

Μεσάνυχτα και κάτι... Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ετοιμάζει σειρά τρόμου για το Netflix

Ο αγαπημένος, οσκαρούχος παραμυθάς «σκορπά τον τρόμο» στη διαδικυτακή πλατφόρμα με το «10 After Midnight».

Από τον Πάνο Γκένα

Αν και είχε πει πως επιθυμεί ένα διάλειμμα μετά τη «Μορφή του Νερού», ο ντελ Τόρο φαίνεται πιο δραστήριο από ποτέ με ανακοινώσεις νέων πρότζεκτ, ταινιών και σειρών κάθε βδομάδα. Μετά τη συμφωνία της ζωής του με τη Fox Searchlight και τη διασκευή του «Scary Stories to Tell in the Dark», που βασίζεται στα κλασικά παιδικά βιβλία του Άλβιν Σβαρτζ, ο Μεξικανός σκηνοθέτης θα συνεργαστεί ξανά με το Netflix (είχε προηγηθεί η σειρά κινουμένων σχεδίων «Trollhunters») για το «10 After Midnight».

Στην παράδοση του «Alfred Hitchcock presents», το νέο σχέδιο των ντελ Τόρο και Netflix, θα είναι μία τηλεοπτική σειρά-ανθολογίας τρόμου με τον αγαπητό σκηνοθέτη να ζωντανεύει μακάβριες, σκοτεινές ιστορίες. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση θα είναι μία σειρά που θα βασίζεται στο συγκεκριμένο genre και θα αποτελεί μία παρουσίαση από ιστορίες επιλεγμένες προσωπικά από τον ντελ Τόρο, που είναι ταυτόχρονα σοφιστικέ και τρομακτικές.

«Στο "Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight", o δημιουργός και εκτελεστικός παραγωγός ντελ Τόρο θα μεταφέρει το ιδιαίτερο οπτικό στιλ ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης επιλεγμένων επεισοδίων. επιπλέον θα επιλέξει ο ίδιος μία ομάδα από τους καλύτερους συγγραφείς και σκηνοθέτες του είδους για να ζωντανέψουν τις επιλεγμένες ιστορίες».

Κι αν τα παραπάνω σας φέρνουν στο νου κάτι σε «Black Mirror», αλλά με τη χαρακτηριστική γοτθική αισθητική και παραμυθένια ποιότητα του οσκαρούχου σκηνοθέτη, είναι αρκετά για να μας κρατήσουν σε αγωνία για κάθε επόμενο νέο που αφορά στο συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Να θυμίσουμε επίσης, πως το όνομα του ντελ Τόρο συνοδεύει το ριμέικ του φιλμ νουάρ «Nightmare Alley», την κινηματογραφική διασκευή του βιβλίου του Λάβκραφτ τα «Βουνά της Τρέλας», ένα ντοκιμαντέρ για τον σκηνοθέτη Μαίκλ Μαν, ενώ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για ένα ακόμα ριμεικ, το «Fantastic Voyage» που είχε σκηνοθετήσει το 1966 ο Ρίτσαρντ Φλίσερ! Ευχόμαστε να βρει χρόνο για όλα!