Τρέιλερ «Το Αίμα του Δία»: Η δημιουργική ομάδα του «Castlevania» εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία - cinemagazine.gr
10:15
6/10

Τρέιλερ «Το Αίμα του Δία»: Η δημιουργική ομάδα του «Castlevania» εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία

Θεοί και Τιτάνες μετακομίζουν από τα παιδικά μας βιβλία στο Netflix! 

Από τον Πάνο Γκένα

Μπορεί τα σχέδια να μη σας θυμίζουν τις Εκδόσεις Στρατίκη και η πλοκή να εμπνέεται χαλαρά από τις ιστορίες που μάθαμε στο δημοτικό, το Netflix όμως έχει διάθεση να «σκιτσάρει» νέους μύθους! Το «Θεοί και Ήρωες» είναι μία πρωτότυπη σειρά κινουμένων σχεδίων της διαδικτυακής πλατφόρμας που εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία και έχει ως βασικό πρωταγωνιστή έναν νεαρό άντρα που μαθαίνει ότι έχει θεϊκή κληρονομιά.

Το στούντιο Powerhouse Animation του επιτυχημένου βαμπιρικού «Castlevania», που βασίστηκε στο πασίγνωστο video game της ιαπωνικής εταιρείας Konami, είναι πίσω από την παραγωγή και δημιουργοί του «Θεοί και Ήρωες» είναι οι Τσάρλι και Βλάσης Παρλαπανίδη. Τα αδέρφια Παρλαπανίδη είχαν υπογράψει το 2011 το σενάριο του «Immortals» («Αθάνατοι») σε σκηνοθεσία Ταρσέμ Σινγκ («Το Κελί») με τους Χένρι Καβίλ (πριν γίνει «Άνθρωπος από Ατσάλι»), Φρίντα Πίντο, Λουκ Έβανς, ενώ το 2018 ήταν υπεύθυνοι για το «Τετράδιο Θανάτου» («Death Note») που προβλήθηκε στο Netflix.

«Στο Θεοί και Ήρωες θέλουμε να πούμε μία πρωτότυπη ιστορία που τοποθετείται στον αγαπημένο κόσμο της ελληνικής μυθολογίας. Είμαστε ευγνώμονες για το απίθανο καστ και τη δημιουργική ομάδα του Netflix και της Powerhouse Animation, που ξεπερνούν τα τετριμμένα και αναπτύσσουν το είδος του κινουμένου σχεδίου», σχολίασαν τα αδέρφια Παρλαπανίδη.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του Netflix, ενώ οι Θεοί του Ολύμπου και οι Τιτάνες ετοιμάζονται για πόλεμο, ο Ήρων, ένας θνητός που ζει στα περίχωρα της αρχαίας Ελλάδας, είναι η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας να επιβιώσει μετά την επέλαση ενός μοχθηρού στρατού δαιμόνων, όταν ανακαλύπτει τα μυστικά του παρελθόντος του.

Ο Τζέισον Ο' Μάρα του «Agents of S.H.I.E.L.D.» είναι η φωνή του πρωταγωνιστή, με τους Κρις Διαμαντόπουλος («Silicon Valley»), Μελίνα Κανακαρίδης («CSI:NY») και Ηλίας Τουφεξής («The Expanse») να συμπληρώνουν το καστ. 

27 Οκτωβρίου τα υπόλοιπα, ως τότε ξεσκόνισμα της μυθολογίας μας για να θυμηθούμε λεπτομέρειες.