10:15
13/3

«Θεοί και Ήρωες»: Το Netflix ετοιμάζει σειρά κινουμένων σχεδίων εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία

Οι δημιουργοί του επιτυχημένου «Castlevania» ταξιδεύουν αιώνες πίσω.

Από τον Πάνο Γκένα

Μπορεί τα σχέδια να μη σας θυμίζουν τις Εκδόσεις Στρατίκη και η πλοκή να εμπνέεται χαλαρά από τις ιστορίες που μάθαμε στο δημοτικό, το Netflix όμως έχει διάθεση να «σκιτσάρει» νέους μύθους! Το «Θεοί και Ήρωες» είναι μία πρωτότυπη σειρά κινουμένων σχεδίων της διαδικτυακής πλατφόρμας που εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία και έχει ως βασικό πρωταγωνιστή έναν νεαρό άντρα που μαθαίνει ότι έχει θεϊκή κληρονομιά.

Το στούντιο Powerhouse Animation του επιτυχημένου βαμπιρικού «Castlevania», που βασίστηκε στο πασίγνωστο video game της ιαπωνικής εταιρείας Konami, είναι πίσω από την παραγωγή και δημιουργοί του «Θεοί και Ήρωες» είναι οι Τσάρλι και Βλάσης Παρλαπανίδη. Τα αδέρφια Παρλαπανίδη είχαν υπογράψει το 2011 το σενάριο του «Immortals» («Αθάνατοι») σε σκηνοθεσία Ταρσέμ Σινγκ («Το Κελί») με τους Χένρι Καβίλ (πριν γίνει «Άνθρωπος από Ατσάλι»), Φρίντα Πίντο, Λουκ Έβανς, ενώ πέρσι ήταν υπεύθυνοι για το «Τετράδιο Θανάτου» («Death Note») που προβλήθηκε στο Netflix.

«Στο Θεοί και Ήρωες θέλουμε να πούμε μία πρωτότυπη ιστορία που τοποθετείται στον αγαπημένο κόσμο της ελληνικής μυθολογίας. Είμαστε ευγνώμονες για το απίθανο καστ και τη δημιουργική ομάδα του Netflix και της Powerhouse Animation, που ξεπερνούν τα τετριμμένα και αναπτύσσουν το είδος του κινουμένου σχεδίου», σχολίασαν τα αδέρφια Παρλαπανίδη.

To «Θεοί και Ήρωες» αποτελείται από οχτώ επεισόδια και η πλοκή του παίρνει αρκετά στοιχεία από τον μύθο του Ηρακλή αφού σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη αφηγείται την «ιστορία ενός νεαρού άντρα, που οι δικοί του τον έχουν απορρίψει, αλλά μαθαίνει πως είναι γιος του Δία. Μόνο αυτός μπορεί να σώσει τον Ουρανό και τη Γη, αλλά πρέπει να επιβιώσει της εκδικητικής μανίας της Θεάς και των συμμάχων της που τον θέλουν νεκρό». Ο Τζέισον Ο' Μάρα του «Agents of S.H.I.E.L.D.» είναι η φωνή του πρωταγωνιστή, με τους Κρις Διαμαντόπουλος («Silicon Valley»), Μελίνα Κανακαρίδης («CSI:NY») και Ηλίας Τουφεξής («The Expanse») να συμπληρώνουν το καστ. 

Η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • «Θεοί και Ήρωες»: Το Netflix ετοιμάζει σειρά κινουμένων σχεδίων εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία
  • «Θεοί και Ήρωες»: Το Netflix ετοιμάζει σειρά κινουμένων σχεδίων εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία