«The Offer»: O σκηνοθέτης του «Rocketman» σε μία προσφορά που δεν μπορούσε να αρνηθεί - cinemagazine.gr
11:51
16/9

«The Offer»: O σκηνοθέτης του «Rocketman» σε μία προσφορά που δεν μπορούσε να αρνηθεί

Η σειρά για τα γυρίσματα του «Νονού» βάζει τον Ντέξτερ Φλέτσερ στην λίγκα των μεγάλων παιδιών και τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Μπάρι Λέβινσον, ο οποίος ετοιμάζει ταινία με το ίδιο θέμα!

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Να πώς η μόδα των μουσικών biopic ανοίγει απροσδόκητους δρόμους. Ο γνωστός για άλλου τύπου παραγωγές Ντέξτερ Φλέτσερ, ανεβαίνει στο όχημα του «The Offer» για το Paramount+, αναλαμβάνει την σκηνοθεσία (ίσως όμως όχι όλα τα επεισόδια) και συμμετέχει πλέον και ως παραγωγός.

Η μίνι σειρά απολαμβάνει ήδη το μερίδιο της σε δημοσιότητα, προφανώς λόγω θέματος, αλλά και λόγω πρόσληψης/απόλυσης του Άρμι Χάμερ, που συμμετείχε και ως παραγωγός, αλλά ως γνωστόν εκπαραθυρώθηκε πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις. Αυτή τη στιγμή δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτης του ηθοποιού, που επρόκειτο να ερμηνεύσει τον Αλ Ρούντι, παραγωγού του «Νονού», ενώ δεν έχει ανακοινωθεί και ημερομηνία προβολής. Λογικά κάποια στιγμή στο 2022 είναι ασφαλής εκτίμηση.

Να σημειωθεί επίσης ότι η αναφορά στην μυθική ταινία θα έχει και...ανταγωνισμό, αφού και ο ακαταπόνητος Μπάρι Λέβινσον ετοιμάζει ταινία, το «Francis and the Godfather», με τους Τζέικ Τζίλενχααλ, Όσκαρ Άιζακ και Ελίζαμπεθ Μος. (Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Τα προβλήματα πίσω από την παραγωγή του ανυπέρβλητου έπους του Φράνσις Φορντ Κόπολα θα είναι το θέμα της μίνι σειράς, αιχμής του δόρατος για την πρωτοεμφανιζόμενη Paramount+ (αίτηση ελέους, πράγματι, με το +, λίγη ονοματολογική ευρηματικότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν), που θα ζητήσει τον χώρο της στην αρένα του πολέμου της πλατφόρμας, της καθαρής νικήτριας της εποχής της πανδημίας.

Μέσα από τα μάτια του Άλ Ρούντι, παραγωγού της ταινίας και παραγωγού του «The Offer», η σειρά θα εξετάσει την σωρεία των προβλημάτων μιας ταινίας που έμελλε να σφραγίσει το σινεμά. Η απεικόνιση της Βίας, αλλά και ο τρόπος χειρισμού της ιταλοαμερικανικής κληρονομιάς και των ανθρώπων της κοινότητας, ο χολιγουντιανός σκεπτικισμός για την πρώτη ύλη, τον νεαρό σκηνοθέτη αλλά και την τρικυμιώδη επιλογή του Μπράντο για τον ρόλο του Βίτο Κορλεόνε, είναι μερικές από τις φωναχτές δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Paramount και οι άνθρωποί της μέχρι να δώσουν πράσινο φως.

Στο σενάριο θα βρίσκεται ο Μάικλ Τόλκιν, που εκτελεί επίσης και χρέη παραγωγου. Η τριλογία του Κόπολα γνωρίζει πιένες δημοσιότητας τελευταία, καθώς τον Δεκέμβριο περιμένουμε το re-edit του τρίτου μέρους, λογική που ο δημιουργός έχει ακολουθήσει ήδη με την «Αποκάλυψη Τώρα» και το «Cotton Club», αμφότερα με μεγάλη επιτυχία.

Τέλος, το νεοεμφανισθέν Paramount+, πλην του γερού μπασίματος με το «Offer», ετοιμάζει το κατασκοπευτικό δράμα «Yellowstone» του Τέιλορ Σέρινταν, το «MTV's Behind the Music - The Top 40», εύγλωττου θέματος και ποπ σημασίας, καθώς και τα «Real Criminal Minds» (αλα «Mindhunter») και «The Game», που αναβιώνει την επιτυχή σειρά του 2014.