Who you gonna call? Παρών και ο Μπιλ Μάρεϊ στο νέο «Ghostbusters» - cinemagazine.gr
10:03
11/11

Who you gonna call? Παρών και ο Μπιλ Μάρεϊ στο νέο «Ghostbusters»

Η Sony αφήνει πίσω της το φιλμ του 2016 και ετοιμάζει τη συνέχεια των δυο κλασικών ταινιών που σκηνοθέτησε ο Άιβαν Ράιτμαν δίνοντας τη σκυτάλη στον γιο του, Τζέισον.

Από τον Πάνο Γκένα

Στην περίπτωση που ανυπομονείτε για νέα ταινία «Ghostbusters», δεν θα λέγατε όχι για ένα reunion! Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτηκε η παραγωγή των επόμενων κυνηγών φαντασμάτων και στην ερώτηση «Who you gonna call?» απαντά με το αυθεντικό καστ, από τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια η '80s νοσταλγία χτυπά κόκκινο.

Όταν η Sony κάλεσε τον Τζέισον Ράιτμαν να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του σκηνοθετώντας μια συνέχεια του «Ghostbusters» βασισμένη στα 2 πρώτα φιλμ, όλοι μαζί σκέφτονταν το ενδεχόμενο ενός reunion του βασικού καστ. Μιλώντας πριν μήνες στο Ghostbusters Fan Fest, ο μικρός Ράιτμαν απάντησε σε σχετική ερώτηση πως «Η Σιγκούρνι έχει διαβάσει το σενάριο... ο Νταν το έχει διαβάσει... ο Έρνι έχει διαβάσει το σενάριο... ο Μπιλ Μάρεϊ έχει διαβάσει το σενάριο». Ο Ράιτμαν εξήγησε πως «κάλεσε» συντελεστές της πρώτης ταινίας ως συμβούλους, για να είναι σίγουρος πως θα μείνει πιστός στο πνεύμα της σειράς. «Θέλουμε να κάνουμε μία ταινία φόρο τιμής στην πρώτη», εξήγησε. 

Από το «διάβασε το σενάριο» όμως πλέον έχουμε φτάσει στις επιβεβαιώσεις. Πρώτη το έκανε η Σιγκούρνι Γουίβερ, λίγο μετά μπήκαν οι Νταν Ακρόιντ και Έρνι Χάντσον για να πουν το ναι και ο μόνος που είχε απομείνει ήταν ο Μπιλ Μάρεϊ, που δεν είχε αρνηθεί εμπλοκή, ούτε είχε επιβεβαιώσει, όμως επειδή είναι ο Μπιλ Μάρεϊ μπορεί να έχει γυρίσει ήδη τις σκηνές του και να μην το ξέρουμε. Τέλος πάντων πλέον ξέρουμε και αυτό, σύμφωνα με δηλώσεις του Ακρόιντ το σαββατοκύριακο που επιβεβαίωνε πως ο Μάρεϊ είναι μέρος του καστ - και όντως μπορεί να έχει γυρίσει ήδη τις σκηνές του. Έτσι το reunion θα είναι όσο πιο πλήρες είναι εφικτό, καθώς αποκλείονται οι παρουσίες του Ρικ Μοράνις (που έχει εγκαταλείψει την ηθοποιία) και του Χάρολντ Ράμις που δεν βρίσκεται στη ζωή. 

Η ταινία θα διαδραματίζεται στο σήμερα, θα είναι συνέχεια αυτής του 1989 αγνοώντας εντελώς το φιλμ του 2016 και πρωταγωνιστές θα είναι τέσσερις έφηβοι (2 αγόρια και 2 κορίτσια) σε ρόλους που χαρακτηρίζονται μυστικοί. Μαζί με τους πρώτους «Ghostbusters» έχουν επιβεβαιωθεί στο καστ τα ονόματα της εξαιρετικής Κάρι Κουν («The Leftovers), του Φιν Γούλφχαρντ (που είχε ντυθεί Ghostbuster στο «Stranger Things») και του Πολ Ραντ ενώ η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας είναι η 10η Ιουνίου 2020. Λογικά δε θα αργήσει πολύ το πρώτο τρέιλερ. 

Ο Τζέισον Ράιτμαν στο «Ghostbusters 2», 30 χρόνια πριν σκηνοθετήσει τη συνέχεια του