Domo arigato! Το στούντιο Ghibli «ανοίγει» το μουσείο του για virtual ξενάγηση - cinemagazine.gr
11:58
3/7

Domo arigato! Το στούντιο Ghibli «ανοίγει» το μουσείο του για virtual ξενάγηση

Περιηγηθείτε ελεύθερα σε έναν κόσμο φαντασίας και χρωμάτων, δια χειρός Χαγιάο Μιγιαζάκι.

Από τον Πάνο Γκένα

Μπορεί το ταξίδι μέχρι την Ιαπωνία να είναι εξαιρετικά δύσκολο, το Μουσείο Ghibli όμως είναι (πια) ένα κλικ μακριά. Το μουσείο που στεγάζει την τρυφερή έμπνευση των δημοφιλέστατων ταινιών του ιαπωνικού στούντιο animation, κυκλοφόρησε μία σειρά από online βίντεο εν είδει εικονικής βόλτας.

Με έδρα την Μιτάκα στο Τόκιο, το μουσείο αυτό το διάστημα είναι κλειστό εξαιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Γι' αυτό τον λόγο, οι υπεύθυνοι του μουσείου αποφάσισαν να μοιραστούν μία virtual ξενάγηση στο επίσημο κανάλι του στο YouTube, συντονισμένοι με την παγκόσμια (και εξαιρετικά γενναιόδωρη) προσφορά πολιτιστικού περιεχομένου που συνέβη κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Από την παραμυθένια ανασύσταση της σκηνογραφία του «Τότορο», την έκθεση που παρουσιάζει τα στάδια δημιουργίας των ταινιών κινούμενων σχεδίων «Where a Film is Born» ως το δωμάτιο «Space of Wonder», τα παρακάτω βίντεο αποθησαυρίζουν την εμπειρία του Μουσείου του Στούντιο Ghibli μιας και οι φωτογραφίες των επισκεπτών απαγορεύονταν.

Ετοιμαστείτε για ένα πραγματικό «Ταξίδι στην Χώρα των θαυμάτων»!