Τρέιλερ: Ο Γκάρι Όλντμαν και η Κρίστιν Σκοτ Τόμας είναι οι κατάσκοποι του «Slow Horses» - cinemagazine.gr
11:30
3/3

Τρέιλερ: Ο Γκάρι Όλντμαν και η Κρίστιν Σκοτ Τόμας είναι οι κατάσκοποι του «Slow Horses»

Αντιδραστικοί και έκπτωτοι πράκτορες της MI5 φτιάχνουν τη δική τους ομάδα στα υπόγεια της υπηρεσίας και βρίσκουν τον ιδανικό αρχηγό!

Από τον Πάνο Γκένα

Ο βρετανός Μικ Χέρον έγραψε το 2010 το βιβλίο «Slow Horses», με τη φαντασία του να δημιουργεί μια σειρά από χαρακτήρες που είναι πράκτορες της MI5, όμως για διάφορους λόγους έχουν εξοστρακιστεί από τις βασικές επιχειρήσεις της και συνεργάζονται πλέον σε ένα πεδίο που μοιάζει με κάδο για απόβλητα. Οι περιπέτειές τους είχαν επιτυχια, με τον Χέρον να ξεκινά έτσι μια σειρά βιβλίων που αισίως έχει φτάσει στα 10 μυθιστορήματα (2010 - 2022) κάτω από τον τίτλο «The Slough House Series».

Τέτοιες επιτυχίες, ειδικά από τη στιγμή που από τη πρωτογενή τους μορφή συγγενεύουν πολύ με τη φόρμα της τηλεοπτικής σειράς, σπάνια πλέον μένουν ανεκμετάλλευτες και έτσι η Apple πήρε τα δικαιώματα των βιβλίων για να προσθέσει ένα ακόμη show στο οπλοστάσιο της Apple TV+. Και φαίνεται πως είχε μεγάλα σχέδια για την παραγωγή αυτή, καταφέρνοντας να γίνει το πρώτο στούντιο που πείθει τον Γκάρι Όλντμαν να πρωταγωνιστήσει σε σειρά. Ο βρετανός ηθοποιός έχει ως σήμερα μόνο σποραδικές εμφανίσεις στην τηλεόραση, όπως τη guest παρουσία του σε δυο επεισόδια των «Friends» για την οποία πήρε υποψηφιότητα για EMMY. Μαζί του θα δούμε την εξαιρετική Κρίστιν Σκοτ Τόμας, που εδώ και χρόνια «μοιράζεται» σε αγγλόφωνες/γαλλόφωνες παραγωγές, για να επισφραγίσει με βρετανικό κύρος το πρότζεκτ.

O σεναριογράφος Γουίλ Σμιθ, στενός συνεργάτης του Αρμάντο Ιανούτσι στα «The Thick of It» και «Veep»  ανέλαβε την προσαρμογή των βιβλίων και το ρόλο του εκτελεστικού διευθυντή και αναμένεται να δώσει έναν εξίσου σατιρικό τόνο στις περιπέτειες των έκπτωτων πρακτόρων. Θυμίζουμε πως ο Όλντμαν έχει ξαναπεράσει από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, σε εντελώς διαφορετικό ύφος, σε μια από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας που μας φεύγει, το «Tinker Tailor Soldier Spy».

Το «Slow Horses» θα κάνει πρεμιέρα την 1η Απριλίου 2022 (και δεν είναι ψέμα).