Dracarys! Ο Οίκος των Ταργκάριεν επιστρέφει με πρίκουελ του «Game of Thrones» το 2022 - cinemagazine.gr
11:02
22/7

Dracarys! Ο Οίκος των Ταργκάριεν επιστρέφει με πρίκουελ του «Game of Thrones» το 2022

Το HBO ξαναρίχνει τα ζάρια σε ένα ακόμη «Game of Thrones» ετοιμάζοντας πρίκουελ που εστιάζει στον (τρελό) Οίκο των Ταργκάριεν.

Από τον Πάνο Γκένα

Παρά την αμφιλεγόμενη μεταστροφή του χαρακτήρα της Ντενέρις Ταργκάριεν στον τελευταίο κύκλο, η ιστορία της οικογένειάς της καθόρισε την Ιστορία του «Game of Thrones». Δεν είναι τρελό, λοιπόν, που το HBO ετοιμάζει τον πιλότο ενός πρίκουελ με θέμα την αρχή (του τέλους) του Οίκου των Ταργκάριεν.

Έξι μήνες μετά την πρώτη ανακοίνωση, και παρά την πανδημία που έχει δυσκολέψει την παραγωγή και διανομή κινηματογραφικών ταινιών ή σειρών, το HBO ξεκίνησε το κάστινγκ του «House of Dragon» σύμφωνα με το Entertainment Weekly. Οι λεπτομέρειες παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό, αλλά πηγές αναφέρουν πως το κανάλι αναζητά τις ηθοποιούς που θα ενσαρκώσουν τις βασικές πρωταγωνίστριες Ρενίρα Ταργκάριεν (κόρη του Βασιλιά Βισέρις Α') και την Άλισεντ Χάϊτάουερ (δεύτερη σύζυγος του Βασιλιά Βισέρις Α').

Σύμφωνα με τον επικεφαλής προγραμματισμού του καναλιού, Κέισι Μπλόις, η σειρά θα είναι έτοιμη πιθανότατα για πρεμιέρα το 2022. «Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ένα δωμάτιο και συζητούν για την πλοκή. Πιστεύω ότι θα είναι στον αέρα το ΄22», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο Variety κατά τη διάρκεια πάνελ της Ένωσης Κριτικών Τηλεόρασης (Television Critics Assn) που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Deadline τον Σεπτέμβριο, ο συγγραφέας Τζ. Ρ.Ρ. Μάρτιν θα βρει χρόνο (παρά τις μακροχρόνιες καθυστερησεις στην παράδοση των τελευταίων τόμων του «Song of Ice and Fire») και θα συνεργαστεί με τον δημιουργό του «Colony» Ράιαν Κόνταλ για να αφηγηθούν το χρονικό του Οίκου Ταργκάριεν, 300 χρόνια πριν τα γεγονότα του «GoT». Δράκοι και το υποβλητικό σκηνικό του Ντράγκονστοουν, η δημιουργία του Iron Throne και ένας εμφύλιος που διέλυσε μία Δυναστεία αναμένονται να απασχολήσουν εκ νέου τους φανατικούς της σειράς (τηλεοπτικής και λογοτεχνικής).  

Τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο βετεράνος του GoT, Μιγκέλ Σαπότσνικ, υπεύθυνος για τα θεαματικά επεισόδια «The Battle of the Bastards» και «The Winds of Winter».

Το 2019 η τελευταία σεζόν «Game of Thrones» κέρδισε 12 βραβεία Emmy, μέσα από έναν  αριθμό-ρεκόρ 32 υποψηφιοτήτων (σε ένα σύνολο 161 όλα αυτά τα χρόνια).