Από τα 60 στα 80 λεπτά: Αποκαλύφθηκαν οι διάρκειες των επεισοδίων «Game of Thrones» - cinemagazine.gr
14:26
12/3

Από τα 60 στα 80 λεπτά: Αποκαλύφθηκαν οι διάρκειες των επεισοδίων «Game of Thrones»

Ο τελευταίος κύκλος «Game of Thrones» μπορεί να αποτελείται από τα λιγότερα επεισόδια σε αριθμό, αλλά οι παραγωγοί μας έχουν υποσχεθεί «επικές» διάρκειες.

Από τον Πάνο Γκένα

Μετά από 1,5 χρόνο απουσιάς (ο προηγούμενος κύκλος προβλήθηκε το καλοκαίρι του 2017), το «Game of Thrones» επιστρέφει με τον τελευταίο κύκλο στις 14 Απριλίου και η ανυπομονησία, τα σπόιλερς και οι εικασίες για το φινάλε της σειράς θα είναι το hot topic τις επόμενες εβδομάδες.

Τον Ιανουάριο ο Ρίτσαρντ Πλέπλερ, CEO του συνδρομητικού καναλιού HBO, είχε σχολιάσει πως τα επεισόδια της όγδοης σεζόν θα έχουν την αίσθηση έξι ταινιών: «Είναι θεαματικό. Οι άνθρωποι έφτιαξαν ουσιαστικά έξι ταινίες. Η αντίδραση που είχα βλέποντάς τα ήταν πως παρακολουθώ ταινία. Γνώριζαν πως ο πήχης είναι ψηλά και τον ξεπέρασαν. Τα έχω ήδη δει δυο φορές χωρίς την προσθήκη των ψηφιακών εφέ και αισθάνθηκα δέος. Όλοι θα εκπλαγείτε από τη μαγική αφήγηση, τη μαγική παραγωγή».

Αν και οι πρώτες φήμες ήθελαν κάθε επεισόδιο να διαρκεί 80 λεπτά, το Collider και το έγκριτο fan site της σειράς Watchers on the Wall, παρατήρησαν πως το HBO ανανέωσε τον προγραμματισμό του με τις διάρκειες των δυο πρώτων επεισοδίων. Έτσι αποκαλύφθηκε πως τα πρώτα δυο επεισόδια θα διαρκούν αντίστοιχα 54 και 58 λεπτά, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα θα αγγίζουν τα 80 λεπτά.

 

Με το «GoT» να υπόσχεται πως η Μάχη του Γουίντερφελ θα ξεπεράσει οποιαδήποτε μάχη είδατε ποτέ σε σινεμά ή τηλεόραση, η επερχόμενη, όγδοη και τελευταία σεζόν καθιστά το «Game of Thrones» την πιο ακριβή τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών, με κάθε επεισόδιο να κοστίζει 15 εκατομμύρια δολάρια. Συγκριτικά, η πρώτη σεζόν 10 επεισοδίων  είχε κοστίσει συνολικά 50-60 εκατομμύρια $, με τον πιλότο να είχε μπάτζετ 10 εκατ. και τα υπόλοιπα επεισόδια ένα μέσο κόστος 6 εκατομμυρίων το καθένα. 

Τι θα συμβεί λοιπόν στα τελευταία επεισόδια GoT; Ο Κιτ Χάρινγκτον και ο Πίτερ Ντίνκλατζ έχουν κάνει δηλώσεις, όπως «Δεν είναι σίγουρο πως θα σας αρέσει» και «Ο θάνατος είναι μία μεγαλειώδης έξοδος» αντίστοιχα. Σε λίγους μήνες θα τα ξέρουμε όλα, Τζον Σνόου!