Η Μάχη του Γουίντερφελ πλησιάζει! Το HBO κυκλοφόρησε φωτογραφίες του τρίτου επεισοδίου «GoT» - cinemagazine.gr
8:29
25/4

Η Μάχη του Γουίντερφελ πλησιάζει! Το HBO κυκλοφόρησε φωτογραφίες του τρίτου επεισοδίου «GoT»

Το «GoT» υπόσχεται πως η Μάχη του Γουίντερφελ θα ξεπεράσει οποιαδήποτε μάχη είδατε ποτέ σε σινεμά ή τηλεόραση.

Από τον Πάνο Γκένα

Σχεδόν πριν ένα χρόνο το «Game of Thrones» ολοκλήρωνε τα γυρίσματα της πιο επικής μάχης του. Σε λίγες μέρες θα τη ζήσουμε.

Μετά την ηρεμία του επεισοδίου «A Knight of the Seven Kingdoms», με highlight το συγκινητικό όσο και δυσοίωνο μοντάζ χαρακτήρων συνοδεία του τραγουδιού «Jenny of Oldstones» (ακούστε το εδώ στην εκτέλεση των Florence + the Machine), το τρίτο επεισόδιο (διάρκειας 80 λεπτών) που θα προβληθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα ίσως αποδειχθεί το highlight ολόκληρης της σειράς.

Δείτε τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το HBO παρακάτω.

Στην περίπτωση που είχατε χορτάσει από επικές μάχες, η όγδοη σεζόν του «Game of Thrones» θα σας θυμίσει πως η συγκεκριμένη σειρά του ΗΒΟ κατάφερε να χωρέσει το μεγάλο θέαμα στις διαστάσεις της μικρής οθόνης. Από τη μάχη του Blackwater Bay και του Castle Black μέχρι εκείνη των Μπάσταρδων και το γκρέμισμα του Τείχους, το «Game of Thrones» έχει αποδείξει πως κάθε χρόνο οι πολεμικές συμπλοκές του γίνονται όλο και πιο φιλόδοξες σε κόνσεπτ, ακριβές στην παραγωγή, εντυπωσιακές σε τεχνικό επίπεδο και επικές στο μάτι. Για όσους λοιπόν ανυπομονούν για μεγαλεπίβολο θέαμα, οι παραγωγοί άφησαν το καλύτερο για το τέλος.

Πριν από ένα χρόνο κυκλοφόρησαν τα νέα πως οι υπεύθυνοι της σειράς ολοκλήρωσαν την παραγωγή μίας μεγάλης σκηνής μάχης που κράτησε 55 μέρες. Το νούμερο είναι αρκετό για να πυροδοτήσει τη φαντασία, μιας και οι δύο προηγούμενες, δύσκολες, μα ανταποδοτικές σε θέαμα σκηνές μαχών της σειράς, είχαν κρατήσει 25 μέρες («The Battle of the Bastards») και 23 μέρες («The Spoils of War») γυρισμάτων. Οι παραγωγοί για να ευχαριστήσουν τους ηθοποιούς και το συνεργείο για τη σκληρή δουλειά είχαν δημοσιεύσει το παρακάτω σημείωμα: 

«Αυτό είναι για τους Night Dragons. Που άντεξαν 55 σερί νύχτες. Που άντεξαν το κρύο, το χιόνι, τη βροχή, τη λάσπη, τις κοπριές από τα πρόβατα στο Τουμ και τους ανέμους στο Μαγκεραμορν.

Όταν δεκάδες εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο δουν το συγκεκριμένο επεισόδιο σε ένα χρόνο από τώρα, δεν θα φαντάζονται πόσο σκληρά εργαστήκατε. Δεν θα τους νοιάζει πόσο κουρασμένοι ήσασταν ή πόσο δύσκολο ήταν να κάνετε τη δουλειά σας σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν.

Αυτό που θα καταλάβουν είναι όμως πως παρακολουθούν κάτι που δεν ξανάγινε. Κι αυτό χάρη σε εσάς.

Ευχαριστούμε,
The Producer Types»

Η επονομαζόμενη Μάχη του Γούιντερφελ έχει διαφημιστεί ως η πιο επική στην ιστορία του οπτικού μέσου - όχι μόνο της τηλεόρασης - ξεπερνώντας τα 40 λεπτά της Μάχης του Χελμς Ντιπ στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». «Αυτό που ζητήσαμε από την ομάδα παραγωγής και το συνεργείο δεν έχει ξανασυμβεί σε τηλεόραση ή ταινία», αναφέρει ο συμπαραγωγός Μπράιαν Κόγκμαν.

«Η τελική, πρόσωπο με πρόσωπο, μάχη του Στρατού των Νεκρών με εκείνου των ζωντανών, δεν έχει προηγούμενο, είναι αδυσώπητη και αποτελεί μία μίξη ειδών. Μία αλληλουχία από σεκάνς μέσα στις επιμέρους σκηνές. Ο Ντέιβιντ και ο Νταν έγραψαν ένα εκπληκτικό παζλ και ο Μιγκέλ [σ.τ.σ. ο βραβευμένος με Έμμι σκηνοθέτης Μιγκέλ Σαπότσνικ] το διέλυσε και το ανασύνθεσε. Είναι εξαντλητικό, αλλά θα σας συναρπάσει».

«Τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για το πόσο εξαντλητικό είναι για τη φυσική σου κατάσταση», σημειώνει η Μέισι Γουίλιαμς που υποδύεται την Άρια Σταρκ. «Ήταν νύχτα, και ξανά η επόμενη νύχτα, και ξανά, και ξανά, και δεν τελείωνε ποτέ. Δεν σου επιτρέπεται να αρρωστήσεις και πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου γιατί έχεις να κάνεις πράγματα που δεν μπορεί να τα κάνει άλλος... μερικές στιγμές καταρρέεις ως άνθρωπος και θες απλά να κλάψεις». «Ήταν η πιο δυσάρεστη εμπειρία που είχα ποτέ στο Thrones» συμπληρώνει ο Ίαν Γκλεν (Τζόρα Μόρμοντ).

Ξέρουμε ποιους αφορά αυτή η μάχη, αυτό που δεν ξέρουμε είναι ποιες θα είναι οι απώλειες!

Το σίγουρο είναι πως ο τελευταίος κύκλος της σειράς φαίνεται πως θα είναι όντως η ακριβότερη τηλεοπτική παραγωγή όλων των εποχών. Εμείς δεν έχουμε παρά να στρωθούμε στον καναπέ και να το ευχαριστηθούμε. Let the game begin!

Το τρέιλερ του τελευταίου κύκλου «Game of Thrones»