Το καστ του «Τέσσερις Γάμοι και Μία Κηδεία» γυρνά ένα μικρό σίκουελ για φιλανθρωπικούς σκοπούς - cinemagazine.gr
12:20
6/12

Το καστ του «Τέσσερις Γάμοι και Μία Κηδεία» γυρνά ένα μικρό σίκουελ για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Ο Ρίτσαρντ Κέρτις ξαναχτυπά για χάρη της βρετανικής Red Nose Day και οργανώνει μια μίνι-συνέχεια της πολύ πτυχημένης ταινίας του 1994, όπως έκανε αντίστοιχα φέτος με το «Love Actually».

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η Red Nose Day είναι η γνωστότερη μέρα στη Μ. Βρετανία όπου απλοί άνθρωποι αλλά και οι μεγαλύτεροι θεσμοί της χώρας ενώνονται με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Εδώ και χρόνια τα media της χώρας στηρίζουν την προσπάθεια με δεκάδες events που μπαίνουν σφήνα στο καθημερινό τους πρόγραμμα εκείνη την ημέρα, ενώ πλέον το «έθιμο» έχει επεκταθεί και στις ΗΠΑ, σε διαφορετική ημερομηνία. 

Ο Ρίτσαρντ Κέρτις, υπεύθυνος για μερικές από τις πιο πετυχημένες βρετανικές ταινίες από τα 90ς ως σήμερα και εκ των βασικών στελεχών των επιφανών ατόμων που οργανώνουν τη Red Nose Day στην Αγγλία, πρόσφερε πέρυσι ένα μικρό δώρο, ένα reunion του μεγαλύτερου μέρους του καστ της ταινίας «Love Actually» για μια μικρού μήκους ταινία που λειτούργησε ως άτυπη συνέχεια της ταινίας. Το πείραμα πέτυχε, με αποτέλεσμα να επαναληφθεί φέτος με έναν άλλον τίτλο για τον οποίο είναι συνυπεύθυνος.

Οι «Τέσσερις Γάμοι και Μια Κηδεία», αυτή η ευτυχής για το σινεμά αναμέτρηση της βρετανικότητας με τον αμερικανισμό, συμπληρώνουν το 2019 25 χρόνια από την κυκλοφορία τους και ξαναβγήκαν στην επικαιρότητα καθώς ετοιμάζεται σειρά βασισμένη στο φιλμ. Με την ευκαιρία αυτή, ο Κέρτις κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες που δέχτηκαν με χαρά με αποτέλεσμα να περιμένουμε τη «συνέχεια» στις 15 Μαρτίου, την Red Nose Day του επόμενου έτους. 

Χιου Γκραντ, Άντι ΜακΝτάουελ, Τζον Χάνα, Κρίστιν Σκοτ Τόμας Ρόουαν Άτκινσον είναι μεταξύ των ονομάτων που ανακοινώθηκαν, ενώ την ιστορία θα σκηνοθετήσει ο Μάικ Νιούελ που είχε σκηνοθετήσει και το φιλμ του 1994. Επίσης οι ανακοίνωση αναφέρει και «special guest stars» για τους οποίους θα μάθουμε μάλλον την τελευταία στιγμή. 

Ως τότε, θυμηθείτε το τρέιλερ της ταινίας: