«Fire and Fury»: Το βιβλίο που ξεμπρόστιασε τον Τραμπ γίνεται άμεσα τηλεοπτική σειρά - cinemagazine.gr
11:53
18/1

«Fire and Fury»: Το βιβλίο που ξεμπρόστιασε τον Τραμπ γίνεται άμεσα τηλεοπτική σειρά

Τα δικαιώματα του αμφιλεγόμενου βιβλίου του Μάικλ Γουλφ πωλήθηκαν γρήγορα και η τηλεοπτική μεταφορά του δεν φαίνεται να αργεί.  

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Από τα μεγαλύτερα θέματα συζήτησης τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ, το βιβλίο του Μάικλ Γουλφ «Fire and Fury: Inside the Trump White House» περιέγραψε γαργαλιστικές λεπτομέρειες όσων συμβαίνουν μέσα στο Λευκό Οίκο από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο Ντόναλντ Τραμπ. Από εξομολογητικές παραδοχές ότι ήθελε να χάσει και δεν ήξερε τί να κάνει όταν κέρδισε, την χωριστή ζωή με τη σύζυγό του, το junkfood και άλλες απίθανες λεπτομέρειες, ο Γουλφ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι του δόθηκε πλήρης πρόσβαση στον Λευκό Οίκο, καθώς ο Τραμπ και οι συνεργάτες του φιλοδοξούσαν σε μια κολακευτική περιγραφή.

Αν και λίγο πριν την κυκλοφορία του βιβλίου, μετά τη δημοσίευση κάποιων κομματιών του σε αμερικανικά μέσα που πρόδιδαν το ύφος του, κύκλοι του Λευκού Οίκου προσπάθησαν να απαγορεύσουν την κυκλοφορία του με τη δικαιολογία της δυσφήμισης, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Και όπως είναι φυσιολογικό για τις ΗΠΑ, η δυναμική του δε μπορεί να εξαντληθεί μόνο σε ένα μέσο. Έτσι η σχετικά νέα εταιρία Endeavor Content ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη ως τώρα συμφωνία της, την αγορά των δικαιωμάτων του βιβλίου για ενδεχόμενη μεταφορά στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. 

Το τελευταίο θα γίνει σύντομα, καθώς αυτό ανακοινώθηκε ως προτεραιότητα από την εταιρία, που δαπάνησε 7ψήφιο νούμερο για τα δικαιώματα και μπαίνει σύντομα σε στάδιο παραγωγής, όπου θα εμπλέκονται ο ίδιος ο συγγραφέας μαζί με τον παραγωγό των Channe 4 και BBC, Μάικλ Τζάκσον. Ο Τραμπ δε θα είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που θα δει κάποιον να τον υποδύεται όσο ακόμη παραμένει πρόεδρος, αφού και οι 2 προηγούμενοι πρόεδροι είδαν τους εαυτούς στην (μεγάλη) οθόνη - ο Μπους στο «W» του Όλιβερ Στόουν και ο Ομπάμα στο «Southside with You» του Ρίτσαρντ Τάνι. Η δική του περίπτωση όμως είναι πολύ διαφορετική, καθώς μόνο κολακευτική δε θα είναι η εικόνα του. 

Δεν υπάρχει συμφωνία ακόμη με δίκτυο που θα προβάλει τη σειρά, αλλά λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, λογικά θα υπάρξουν σύντομα νέες ανακοινώσεις.