«Ο Μπαμπάς της Νύφης» επιστρέφει 25 χρόνια μετά! - cinemagazine.gr
11:26
25/9

«Ο Μπαμπάς της Νύφης» επιστρέφει 25 χρόνια μετά!

Teaser για ένα απρόσμενο (σαν...) σίκουελ της πρόσχαρης διλογίας των '90ς, που επανενώνει όλο το αρχικό καστ και σκοπεύει να φέρει ένα πολύ χρειαζούμενο φως ανεμελιάς στην σκοτεινή εποχή μας.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Η αρχική ιδέα αυτής της σειράς βασίζεται βέβαια στο «Father of the Bride» του 1950, με τον Σπένσερ Τρέισι και την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Βινσέντε Μινέλι. Στις αρχές του '90, με τον Στιβ Μάρτιν στην θέση του Τρέισι, την Νταϊάν Κίτον σύζυγο, την Κίμπερλι Γουίλιαμς (εδώ αστοχήσαμε λίγο), τον Μάρτιν Σορτ, τον Κίεραν Κάλκιν και άλλους, η σκυτάλη πέρασε στη νεότερη εποχή με τεράστια εμπορική επιτυχία που απέφερε και ένα σίκουελ. Στην γραφή της η Νάνσι Μέγιερς, που αργότερα θα έβρισκε εξίσου ή και μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες στην επόμενη δεκαετία.

Τώρα, σαν ένα ειδικό reunion, απόψε μάλιστα (!), το Netflix κάνει κίνηση ματ νοσταλγίας, καλεί σύσσωμο το πρωτότυπο καστ και παρουσιάζει ένα (χαριτολογώντας: «κάτι σαν») σίκουελ, 25 χρόνια μετά. Η οικογένεια Μπανκς στηρίζει την πλάκα της στον μπαμπά, που αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα με την...αλλαγή και τον έλεγχο. Καταλαβαίνει κανείς τι χρειαζούμενη ευθυμία μπορεί να υπάρξει με μια χρονιά σαν το 2020 στα πόδια του.

Το teaser δεν περιέχει φρέσκο υλικό, όμως στο τέλος του έρχεται στο 2020, όπου ακούμε την Κίτον να φωνάζει στον Μάρτιν να έρθει στην βίντεο κλήση γιατί ο Μάτι (Κάλκιν - ο μεσαίος γιος) λέει ότι είναι «κάτι πολύ σημαντικό». Πίσω στο 2014 υπήρχε μια φημολογία ότι ένα σίκουελ ήταν στα σπάργανα με τον Κάλκιν να πρόκειται να παντρευτεί τον γιο ενός αξιωματικού του Ναυτικού - γεγονός που αναπόφευκτα θα έφερνε παράκρουση στον μπαμπά. Ο Μάρτιν τότε είχε διαψεύσει άμεσα τις φήμες.

Μέλλει να δούμε τι έχει σκαρώσει η Νάνσι Μέγιερς, κλεισμένη μέσα κι αυτή, επισκεπτόμενη ξανά το υπερεπιτυχημένο πνευματικό παιδί της. Απόψε η απάντηση.