«Το Ξέρουν Όλοι»: Ο Ασγκάρ Φαρχαντί επιστρέφει με Μπαρδέμ και Κρούζ - cinemagazine.gr
14:26
17/12

«Το Ξέρουν Όλοι»: Ο Ασγκάρ Φαρχαντί επιστρέφει με Μπαρδέμ και Κρούζ

Ο δυο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Ασγκάρ Φαρχαντί («Ένας Χωρισμός», «Ο Εμποράκος») επιστρέφει με την ταινία «Το Ξέρουν Όλοι» και πρωταγωνιστές το ζευγάρι των Χαβιέ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ.

Από τον Πάνο Γκένα

Με πρωταγωνιστές το λαμπερό ζευγάρι των Χαβιέ Μπαρδέμ - Πενέλοπε Κρουζ, μαζί με τον  δημοφιλή Αργεντινό Ρικάρντο Νταρίν («Άγριες Ιστορίες»), το ψυχολογικό θρίλερ «Το Ξέρουν Όλοι» του Ασγκάρ Φαρχαντί σήκωσε την αυλαία του 71ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών, μόλις η δεύτερη ισπανόφωνη που ανοίγει το Φεστιβάλ μετά την «Κακή Εκπαίδευση» του Αλμοδόβαρ το 2004.

Στο «Everybody Knows», ο Φαρχαντί που υπογράφει και πάλι σενάριο-σκηνοθεσία, ακολουθεί τη Λόρα (Κρουζ) σε ένα ταξίδι με την οικογένειά της από το Μπουένος Άιρες, στην πατρίδα της την Ισπανία. Η Λόρα ταξιδεύει με την κόρη και το γιο της στο χωριό που μεγάλωσε για το γάμο της αδερφής της. Οι εντάσεις όμως δε λείπουν από την οικογένεια της και τα συναισθήματα που τρέφει για τον παλιό της φίλο Πάκο περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Η γιορτή συνεχίζεται όταν το ρεύμα πέφτει ξαφνικά και η κόρη της Λόρα εξαφανίζεται. Το οικογενειακό reunion θα διακοπεί από μία σειρά γεγονότων, που θα αλλάξουν τις ζωές των χαρακτήρων. 

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Τορελαγκούνα, βόρεια της Μαδρίτης και μολονότι η ταινία είναι ισπανόφωνη, ο Φαρχαντί δεν μιλά τη γλώσσα. Σύμφωνα με τον παραγωγό Αλεξάντρ Μάλετ-Γκάι,  αυτό δεν ήταν πρόβλημα για την παραγωγή αφού όπως είχε αποδείξει και στο «Παρελθόν», ο Φαρχαντί (που δεν μιλά ούτε γαλλικά) δεν συνάντησε γλωσσικό εμπόδιο στην καθοδήγηση των ηθοποιών. Αντ' αυτού «έχει μία θαυμάσια διαίσθηση και το ταλέντο να ακούει τη μουσική των λέξεων», όπως σημειώνει ο Μάλετ-Γκάι. 

Βραβευμενος με δυο Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας («Ένας Χωρισμός», «Ο Εμποράκος»), ο Ασγκάρ Φαρχαντί είχε επισκεφθεί το Φεστιβάλ Καννών στο Επίσημο Διαγωνιστικό με τον «Εμποράκο» το 2016 (Βραβείο Αντρικής Ερμηνείας - Σαχάμπ Χοσεΐνι, Βραβείο Σεναρίου) και «Το Παρελθόν» το 2013 (Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας - Μπερενίς Μπεζό).

Η ταινία «Το Ξέρουν Όλοι» θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα από τη Seven Films.