Εύα Γκριν: «Ο 007 θα πρέπει να παίζεται μόνο από άντρα» - cinemagazine.gr
13:46
15/3

Εύα Γκριν: «Ο 007 θα πρέπει να παίζεται μόνο από άντρα»

Στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας του «Ντάμπο», η Εύα Γκριν μίλησε για ένα άλλο franchise που είχε συμμετοχή στο παρελθόν, και η γνώμη της ταυτίζεται με εκείνη της Ρέιτσελ Βάις σε ό,τι αφορά το φύλο του 007.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η Εύα Γκριν εντυπωσίασε με την παρουσία της στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας του «Ντάμπο», της ταινίας όπου σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις παντρεύει πολύ ισορροπημένα τη φαντασία του Τιμ Μπέρτον με την κληρονομιά της κλασικής ταινίας της Ντίσνεϊ. Η γνωστή ηθοποιός δε μίλησε μόνο για τη νέα ταινία, καθώς η κουβέντα μεταφέρθηκε σε ένα άλλο franchise που έχει συμμετέχει στο παρελθόν, αυτό των ταινιών του Τζέιμς Μποντ. 

Η Γκριν υπήρξε το πρώτο Bond Girl της εποχής Ντάνιελ Κρεγκ, παίζοντας στο «Casino Royale» και όταν της ζητήθηκε η γνώμη της για το μετά-Κρεγκ μέλλον των ταινιών ήταν ξεκάθαρη σε ό,τι αφορά το φύλο του Βρετανού πράκτορα. 

«Υποστηρίζω τους δυναμικούς γυναικείους ρόλους, αλλά πιστεύω πως ο Μποντ θα πρέπει να παραμείνει άντρας. Δε βγάζει νόημα για τον χαρακτήρα να αλλάξει σε γυναίκα. Οι γυναίκες μπορούν να παίξουν πολλούς διαφορετικούς τύπους χαρακτήρων σε ταινίες δράσης, μπορούν να είναι υπερηρωίδες, αλλά ο Τζέιμς Μποντ δε θα ήθελα να γίνει Τζέιν Μποντ. Υπάρχει μεγάλη ιστορία πίσω από τον χαρακτήρα και πρέπει να συνεχιστεί» δήλωσε η Γκριν.

Θέση υπέρ της αλλαγής φύλου του 007 έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια αρκετές γυναίκες ηθοποιοί και παραγωγοί, όπως η Ελίζαμπεθ Μπανκς, η Γκίλιαν Άντερσον και η Έμιλι Μπλαντ, ενώ η Γκριν είναι η δεύτερη που μιλά δημόσια κατά αυτής της άποψης μετά τη Ρέιτσελ Βάις που ένα χρόνο πριν μίλησε για την ανάγκη original γυναικείων χαρακτήρων και όχι απλά αντιστροφή κλασικών αντρικών ρόλων.

«Ο Φλεμινγκ αφιέρωσε πάρα πολύ χρόνο από τη ζωή του για να γράψει τον συγκεκριμένο χαρακτήρα, που είναι ξεκάθαρα ανδρικός και έρχεται σε επαφή με συγκεκριμένο τρόπο με τις γυναίκες. Γιατί να μην δημιουργήσουμε δικές μας ιστορίες αντί να βασιζόμαστε σε δουλειά άλλων και να αναγκαζόμαστε σε σύγκριση με όλους τους προηγούμενους ηθοποιούς; Οι γυναίκες είναι πραγματικά ενδιαφέροντες και θα έπρεπε να σκέφτονται τις δικές τους ιστορίες» είχε αναφέρει η Βάις.