Ο Ίθαν Χοκ θα ήθελε ένα «Μετά...» που θα συνεχίζει την τριλογία «Πριν...» - cinemagazine.gr
7:09
24/1

Ο Ίθαν Χοκ θα ήθελε ένα «Μετά...» που θα συνεχίζει την τριλογία «Πριν...»

Μιλώντας στους New York Times, ο πρωταγωνιστής και συνδημιουργός της τριλογίας του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ ανέφερε την πιθανότητα της  ύπαρξης νέου (ή νέων) στιγμών στις ζωές του Τζέσι και της Σελίν.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

25 χρόνια έχουν περάσει από τότε που μια μικρή ταινία με πρωταγωνιστές 2 νέους που γνωρίζονται σε ένα τρένο και περνούν όλη την υπόλοιπη μέρα τους στη Βιέννη, προβλήθηκε στο Sundance χωρίς κανείς να μπορεί να φανταστεί το μέλλον. Οι Ίθαν Χοκ και Ζουλί Ντελπί συναντήθηκαν άλλες 2 φορές (2004 και 2013) ως Τζέσι και Σελίν μεγαλώνοντας και οι ίδιοι και δημιουργώντας μια σχέση που έτρεχε σε παράλληλο σύμπαν με το δικό μας, με την ενορχήστρωση του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ.

Το «Πριν το Ξημέρωμα» στη Βιέννη διαδέχθηκε το «Πριν το Ηλιοβασίλεμα» στο Παρίσι και το «Πριν τα Μεσάνυχτα» στη Μεσσηνία, το οποίο είχε ένα χαρακτήρα ολοκλήρωσης. Όμως το 2022 είναι κοντά, η χρονιά δηλαδή που θα έχουν συμπληρωθεί 9 χρόνια από το προηγούμενο φιλμ, το χρονικό διάστημα που απέχει η κάθε ταινία από την άλλη, και οι ερωτήσεις προς τους δημιουργούς της τριλογίας θα πληθύνουν. Οι πληθυντικός έγκειται στην παραδοχή σκηνοθέτη και πρωταγωνιστών πως το δεύτερο και τρίτο φιλμ γράφτηκαν από κοινού μέσω email στο μεσοδιάστημα των ταινιών. 

Ο Ίθαν Χοκ μίλησε στους New York Times για το θέμα αναφέροντας πως προσβλέπει σε ένα φιλμ-επίλογο της σχέσης που θα διαδραματίζεται χρόνια μετά το «Πριν τα Μεσάνυχτα». «Υπήρχε το συναίσθημα που ένιωθα στο "Πριν τα Μεσάνυχτα" πως όταν τελειώσαμε τα γυρίσματα τελειώσαμε και την ιστορία. Ήταν κάτι που δεν είχα νιώσει στις 2 προηγούμενες ταινίες. Και οι 3 άλλωστε αποτελούν για μένα μία ενωμένη δημιουργία, αυτό δε σημαίνει όμως πως δε μπορεί να πλαισιωθεί από έναν επίλογο. Θα με ενδιέφερε μια σειρά «Μετα» μετά από 3 «Πριν» που θα σχετίζεται με θέματα που αντιμετωπίζεις στο δεύτερο μισό της ζωής σου. 

Το σχέδιο σχολίασε και ο Λίνκλεϊτερ, πολύ πιο χιουμοριστικά, λέγοντας πως «ίσως φτάσουμε μέχρι τα 80 τους και κάνουμε ένα χιουμοριστικό ριμέικ του "Amour" όπου ο ένας προετοιμάζει τον άλλον για ευθανασία.»

Η αλήθεια πως η ιστορία του Τζέσι και της Σελίν απέκτησε ένα μεγάλο κύμα οπαδών μέσα στη δεκαετία αυτή,  ειδικά μετά και την ολοκλήρωση του τρίτου φιλμ, με αποτέλεσμα αυτός  ο «επίλογος» που αναφέρει ο Χοκ να μην είναι μια ιδέα της στιγμής αλλά να προχωρήσει τη στιγμή που οι τρεις συνδημιουργοί νιώσουν έτοιμοι. Εμείς περιμένουμε.